Cele mai citite
 


Harghita: Camera de gardă a Secţiei Infecţioase nu e dotată corespunzător pentru gripa nouă
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camera de Gardă a Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Harghita nu este dotată corespunzător pentru asigurarea îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul gripei A/H1N1.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, dr. Demeter Ferenc, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că s-au luat toate măsurile necesare în cazul izbucnirii unui focar de gripă nouă, singura problemă fiind dotarea precară a camerei de gardă de la secţia de boli infecţioase.
Potrivit acestuia, de mai multe luni s-a solicitat Ministerului Sănătăţii dotarea gărzii cu un monitor EKG şi cu un aparat de aspirat secreţii, dar nici până în prezent nu s-a primit niciun fel de răspuns.
Dr. Demeter a explicat că cele două aparate sunt extrem de necesare, în condiţiile în care secţia de boli infecţioase se află în cealaltă parte a municipiului Miercurea Ciuc şi, dacă ar interveni probleme, pacienţii ar trebui 'plimbaţi' până la pavilionul central al spitalului.
'S-a constatat că, în lume, decesele au apărut la bolnavii cu A/H1N1 care sufereau şi de alte afecţiuni. Suntem un spital pavilionar, iar secţia de boli infecţioase se află în cealaltă parte a oraşului. De aceea este nevoie de aceste aparate, pentru a monitoriza şi asigura asistenţă bolnavilor, fără să îi plimbăm prin tot oraşul. Suntem trişti că nu s-a găsit o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme', a declarat directorul Spitalului Judeţean.

Dr. Demeter a precizat că, în cazul în care situaţia o va impune, medicii de la secţia de Interne vor fi detaşaţi la Boli Infecţioase, unde lucrează un singur medic.

'Suntem pregătiţi ca, dacă va fi cazul, medicii de la interne să fie detaşaţi la Secţia de Boli Infecţioase pentru a o ajuta pe dr. Iren Ambrus, şefa secţiei, care este singurul medic infecţionist şi care lucrează şi acum foarte mult', a spus dr. Demeter. El a adăugat că, dacă numărul cazurilor va fi foarte mare, se vor elibera secţiile de dermatologie, fizioterapie şi reumatologie, aici urmând să fie internaţi bolnavii cu A/H1N1.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita a decis, luni după-amiază, separarea fluxurilor de bolnavi care vin la Unitatea de Primiri Urgenţe, aşa după cum a recomandat Ministerul Sănătăţii. Bolnavii cu infecţii respiratorii vor intra la UPU printr-o uşă laterală şi vor fi consulaţi într-o altă încăpere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Harghita: Pompier infectat cu virusul A/H1N1 Un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a fost diagnosticat, joi, cu gripă nouă, numărul cazurilor de infectare cu virus A/H1N1 ajungând, în judeţ, la 59.
Harghita: Încă cinci cazuri de gripă nouă la Miercurea Ciuc O îngrijitoare de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita şi alte patru persoane din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate sâmbătă ca fiind bolnave de gripă nouă.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.