Cele mai citite
 


Vrancea: S-au creat comandamentele pandemice
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare au luat primele măsuri pentru prevenirea apariţiei gripei A/H1N1, după ce două persoane au fost izolate, ca urmare a suspiciunii de infestare cu virusul gripei porcine.
Astfel, la nivelul judeţului, a fost activat comandamentul pandemic format din reprezentanţii autorităţilor sanitare ale ISU şi autorităţi locale, care vor decide măsurile care se vor lua în viitor pentru evitarea răspândirii cazurilor de A/H1N1.

Luni, reprezentanţii DSP au cerut ca în unităţile de învăţământ, niciun copil care are simptomele unei viroze, chiar şi obişnuite să nu fie primit la cursuri.
''Cerem ca toţi părinţii să înţeleagă că este foarte important pentru sănătatea copiilor lor să nu îi aducă în colectivitate dacă sunt bolnavi', a precizat medicul Marina Maiorov.

Şi în fiecare unitate de învăţământ au fost înfiinţate comitete de prevenire, formate din medicul sau asistentul de la cabinet, profesorul de serviciu şi psiholog, dacă este cazul, care să verifice, zilnic, dacă există copii bolnavi prezenţi la cursuri.

De asemenea, toate şcolile din judeţ au fost dotate cu măşti de unică folosinţă şi substanţe dezinfectante, iar în următoarea săptămână vor fi distribuite medicamente antivirale în secţiile de boli infecţioase din spitalele judeţene dar şi măşti şi substanţe dezinfectante.

Luni, un cuplu de focşăneni a ajuns la secţia Contagioase a Spitalului Judeţean 'Sfântul Pantelimon' Focşani după ce au intrat în contact cu un bolnav de gripă A/H1N1 din judeţul Galaţi.

Medicii le-au recoltat analize celor doi tineri în vârstă de 27 ani şi aşteaptă rezultatele testelor pentru a vedea dacă sunt bolnavi sau nu.
Cei doi focşăneni au spus că, în urmă cu o săptămână, au adus de la aeroportul din Bucureşti până la Galaţi o rudă despre care, ulterior, s-a aflat că este infectată cu virusul A H1N1.

''Cei doi au venit la spital fără a prezenta simptome deosebite dar au vrut să prevină o eventuală îmbolnăvire şi li s-au recoltat probe'', a declarat Oana Racu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Pentru cei doi s-a luat doar măsura de izolare la domiciliu. ''Deocamdată sunt suspiciuni, nu putem spune că este deja un caz de gripă A H1N1. Nu aveau simptomele deosebite dar, pentru că au intrat în contact cu un bolnav de gripă confirmat, s-au luat toate măsurile specifice'', a declarat medicul Marina Maiorov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.

Dacă se vor confirma cele două cazuri, atunci medicii de la DSP trebuie să refacă traseul pe care cei doi focşăneni l-au făcut în ultima săptămână şi să identifice toate persoanele cu care acestea au intrat în contact.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Trei cazuri noi de gripă A/H1N1 Ministerul Sănătăţii a confirmat, luni, încă trei cazuri de infecţie cu virusul A/H1N1 în Vrancea.
Vrancea: Nu s-a confirmat suspiciunea de gripă nouă Testele realizate la Institutul ''Cantacuzino'' sunt negative pentru cei doi vrânceni suspectaţi că s-ar fi infestat cu virusul AH1N1, după ce au intrat în contact cu un cetăţean diagnosticat cu gripă nouă.
Vrancea: Persoane dializate cazate la Spitalul Judeţean; circulaţie restricţionată din Focşani către Buzău Un număr de 18 persoane care au făcut, sâmbătă şi duminică, dializă au fost cazate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani.
Vrancea: Cinci cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 Cinci cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate vineri în judeţul Vrancea, la patru elevi şi o studentă.
Vrancea: Încă trei cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare au mai confirmat trei cazuri de gripă A/H1N1 în judeţul Vrancea, numărul total de bolnavi ajungând la 88.
Vrancea : ISU intervine pentru transportul unei gravide din Bogza la spitalul din Focşani O femeie gravidă, în vârstă de 24 de ani, va fi preluată, duminică, de la locuinţa sa situată în localitatea vrânceană Bogza, pentru a fi transportată la spitalul din Focşani de un autovehicul cu şenile aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.