Cele mai citite
 


Iaşi: Afluenţă la Spitalul de Urgenţă de teama noii gripe
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care se prezintă la spital de teamă ca nu cumva să fie infectate cu noul virus gripal este în continuă creştere, susţin medicii ieşeni.
În cursul zilei de luni, arată aceştia, s-a creat o adevărată isterie a 'gripei porcine'. De teamă să nu aibă noul virus gripal A/H1N1, în doar o oră un număr de şapte persoane, majoritatea membri ai aceleiaşi familii, s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalului Clinic de Urgenţe,, Sfântul Ioan'.

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor, susţine că în urma investigaţiilor preliminare s-a constatat că patru dintre acestea prezentau o simptomatologie respiratorie acută. Persoanele în cauză au fost dirijate spre efectuarea de evaluări suplimentare la Spitalul de Boli Infecţioase.

Cei în cauză susţin că au decis să vină la spital după ce în cursul zilei de luni au aflat, prin intermediul mass media, că s-a dispus suspendarea activităţii la două licee, precum şi la o clasă din învăţământul gimnazial, după ce în acest sfârşit de săptămână opt elevi au fost diagnosticaţi cu noul virus gripal.

La rândul lor, o parte din studenţii din campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi se tem că vor contacta noul virus gripal, motiv pentru care au decis să achiziţioneze măşti de protecţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Caz de gripă A/H1N1 în mass media locală Redactorul şef al cotidianului local 'IaşiPlus' a fost diagnosticat, în cursul zilei de miercuri, cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Zeci de persoane internate la Infecţioase, din cauza virusului gripal A/H1N1 Alte 30 de persoane, apropiate celor 21 de elevi diagnosticaţi cu noul virus gripal, au fost internate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi, spune directorul unităţii medicale, prof.dr.Carmen Dorobăţ.
Iaşi: Încă un liceu închis din cauza gripei A/H1N1 Autorităţile sanitare au dispus, miercuri, suspendare cursurilor de la Liceul Pedagogic din Iaşi şi, implicit, închiderea căminului instituţiei de învăţământ preuniversitar după ce au fost descoperite cazuri noi de infectare cu gripă A/H1N1.
Virusul gripei A a cunoscut mutaţii, dar sporadice în opinia experţilor Se pare că noul virus gripal A/H1N1 a suferit mutaţii, în Norvegia, Italia şi în alte ţări ale lumii. Experţii nu au căzut însă de acord: în unele articole scriu că mutaţia este nesemnificativă, în altele că ea ar face virusul mai periculos. În Norvegia oamenii de ştiinţă au cules eşantioane de sânge...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...