Cele mai citite
 


Călăraşi: Călărăşenii aşteaptă vaccinul antigripal sezonier
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 30.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră sunt aşteptate în perioada următoare de către Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi.
'Nu au venit, deoarece iniţial era prevăzut ca licitaţia să se facă centralizat la nivelul ministerului, dar datorită unor disfuncţionlităţi care s-au înregistrat, fondurile au fost alocate judeţelor, iar fiecare judeţ în parte urmează sa-şi facă procedura de achiziţie şi probabil pe la jumătatea lunii noiembrie o să avem vaccinul antigripal sezonier', a declarat pentru AGERPRES, medicul epidemiolog, Camelia Truică.
Vaccinarea antigripală sezonieră se adresează în special persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică primeşte vaccin hexavalent şi antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit, luni, aproape 1.700 de doze de vaccin hexavalent şi 10.600 de vaccin antigripal, acestea urmând să fie repartizate medicilor de familie în cursul zilei de marţi, în funcţie de solicitările acestora.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de un sfert din dozele de vaccin antigripal solicitate au ajuns în judeţ Necesarul de doze de vaccin antigripal de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud este acoperit, în prezent, în proporţie de 22%, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit, marţi, doar 3.800 din cele 17.000 de doze solicitate Ministerului Sănătăţii, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către...
Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.