Cele mai citite
 


Teleorman: Sprijin ministerial pentru finalizarea Spitalului de Pneumoftiziologie
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, s-a aflat luni după-amiază în judeţul Teleorman, unde a vizitat Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, loc unde se află în derulare o investiţie complexă începută în anul 1994.
Spitalul, care deserveşte pacienţi din Teleorman şi judeţe învecinate, funcţionează, deocamdată, în clădirea veche de peste cinci decenii. De-a lungul anilor, pentru această instituţie spitalicească prevăzută cu o capacitate de circa 180 de paturi s-au alocat bani care nu au acoperit necesarul pentru finalizarea ei în totalitate.
În prezent, aici sunt terminate lucrările la pavilioanele pentru cazarea bolnavilor, la policlinică, staţia de epurare şi cea de oxigen, centrala termică, bucătăria şi spălătoria.

Managerul spitalului, Mirela Ciobanu, în prezenţa prefectului judeţului, Teodor Niţulescu, a solicitat alocarea imediată a cel puţin două milioane de lei pentru dotări şi mutarea bolnavilor din clădirea veche, de alte zece milioane de lei fiind nevoie pentru terminarea întregii investiţii.

Adrian Videanu a promis că atât timp cât va asigura interimatul la Ministerul Sănătăţii va sprijini darea în exploatare a acestui spital deosebit de important pentru zona de sud a ţării, pe baza evaluării resurselor aflate la dispoziţia ministerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adriean Videanu: Interesul investitorilor trebuie să crească Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, luni seara la Roşiorii de Vede, că Teleormanul duce o lipsă acută de infrastructură, motiv pentru care investitorii au ocolit acest judeţ din sudul ţării, considerat sărac şi mai puţin dezvoltat.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Teleorman: Preşedintele CJ semnalează probleme grave la spitalele preluate Alexandria, 29 oct /Agerpres/ - Raportul comisiei stabilite de Consiliul Judeţean Teleorman pentru verificarea activităţii economico-financiare de la Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, unde s-a preluat din vară managementul asistenţei medicale, a fost înaintat Parchetului, deoarece s-au...
Videanu va cere în Guvern suplimentarea fondurilor pentru vaccinul împotriva gripei AH1N1 Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, după audierile din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că va cere în şedinţa de Guvern suplimentarea cu 38 milioane de lei a fondurilor alocate pentru achiziţionarea de fiole de vaccin şi pentru materialele de protecţie împotriva...
Teleorman: Suma totală de peste 5,8 milioane de lei, repartizată unor spitale pentru plata arieratelor Peste 5,8 milioane de lei reprezintă suma totală acordată judeţului Teleorman de Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru plata arieratelor înregistrate de unităţile sanitare cu paturi din subordinea administraţiilor publice.