Cele mai citite
 


A început distribuirea de măşti şi material dezinfectant în şcolile din Capitală
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din municipiul Bucureşti (ASSMB) a anunţat, luni, că a început să distribuie produse dezinfectante tuturor cabinetelor medicale preşcolare, şcolare şi universitare pe care le administrează.
Municipalitatea precizează luni, într-un comunicat de presă, că se vor distribui peste 6.000 litri substanţe dezinfectante atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, 7.000 flacoane pentru dezinfectarea pupitrelor şi a clanţelor şi nu în ultimul rând 60.000 de măşti de unică folosinţă (pentru personalul medico-sanitar din unităţile de învăţământ).

De asemenea, începând de marţi, 3 noiembrie, medicii şi asistenţii şcolari vor face triajul epidemiologic la intrarea în fiecare unitate de învăţământ şi vor distribui elevilor dezinfectant sub formă de gel.
Măsurile au fost luate de ASSMB având în vedere cazurile confirmate de gripă A/H1N1 la nivelul instituţiilor preşcolare şi şcolare în perioada 15 - 30 octombrie.

ASSMB a trecut la măsuri de dezinfecţie prin nebulizare a încăperilor de la şcolile şi grădiniţele unde aceste cazuri au fost raportate, respectiv Şcoala nr. 146, Şcoala nr. 147 şi grădiniţa nr. 53 din sectorul 5.
Luni, la Şcoala nr. 153 din sectorul 6, au fost confirmate 5 cazuri de gripă A/H1N1, ceea ce a dus la închiderea unităţii de învăţământ şi la dezinfecţia acesteia.
ASSMB din cadrul Primăriei Capitalei informează, totodată, că va menţine triajul epidemiologic zilnic, cu raportarea suspiciunilor de cazuri de gripă A/H1N1. A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Începe triajul epidemiologic în şcolile din Capitală Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din municipiul Bucureşti (ASSMB) a anunţat că, începând de marţi, 3 noiembrie, medicii şi asistenţii şcolari vor face triajul epidemiologic la intrarea în fiecare unitate de învăţământ şi vor distribui elevilor dezinfectant sub formă de gel.
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.
Şcolile din Bucureşti sunt dezinfectate Cele 457 de unităţi şcolare din capitală - licee, grădiniţe, şcoli - vor fi dezinfectate, iar pentru elevi se va asigura gel dezinfectant, a declarat marţi pentru AGERPRES inspectorul pe probleme de imagine din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.
Ministerul Sănătăţii: 98 de cazuri noi de gripă A/H1N1 în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore au fost confirmate 98 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor confirmate în România până la data de 14 noiembrie, la ora 12.00, fiind de 1.256, informează Ministerul Sănătăţii.
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.