Cele mai citite
 


Austria: primul caz mortal de gripă H1N1, o fetiţă italiană de 11 ani
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un fetiţă italiană de 11 ani a murit luni de gripă H1N1 la Innsbruck /vest/, primul caz mortal al epidemiei de gripă porcină înregistrat în Austria, a anunţat spitalul unde era internată.
Victima, originară din Bolzano, în nordul Italiei, fusese spitalizată la 23 octombrie după ce a prezentat simptome gripale în timpul unei vizite la un medic.

Viaţa ei era în pericol de mai multe zile şi a fost plasată sub asistenţă respiratorie ca urmare a unor probleme pulmonare.

În timpul zilei de luni, medicii au anunţat că starea ei devenise 'serios degradată', fiind 'foarte critică'.

Alţi doi pacienţi care au fost spitalizaţi în Austria săptămâna trecută se aflau de asemenea la terapie intensivă: o femeie tânără însărcinată, la Viena, şi un german de 41 de ani, originar din Bavaria, la Salzburg.

Ambii suferă de probleme pulmonare provocate de virusul H1N1, au precizat medicii. În total, 493 de persoane au fost infectate de gripa H1N1 în Austria începând din luna aprilie, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Guvernul a indicat că a comandat vaccinuri suficiente pentru întreaga populaţie, circa 8,3 milioane de persoane. Dar vaccinarea se face numai pe bază voluntară. Săptămâna trecută, autorităţile austriece au ordonat pentru prima oară închiderea unei şcoli, situată în provincia Tirol /vest/, după descoperirea de simptome gripale la mai mulţi elevi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Al patrulea deces de gripă porcină în Turcia Un asistent medical în vârstă de 27 de ani a murit de gripă H1N1 în Turcia, ridicând astfel la patru numărul de persoane decedate de această boală în ţară, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.
Ucraina: 67 de morţi de gripă, Biserica Ortodoxă se roagă pentru bolnavi Şaizeci şi şapte de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce Biserica Ortodoxă ucraineană a început oficierea unor slujbe speciale pentru sănătatea naţiunii.
Turcia: Şase noi decese de gripă H1N1 Ministerul Sănătăţii din Turcia au anunţat miercuri şase noi decese legate de virusul H1N1, printre victime aflându-se şi trei copii, transmite AFP.
Virusul H1N1 a provocat 112 decese în Iran Virusul H1N1 a provocat moartea a 112 persoane în Iran de la mijlocul lunii noiembrie şi până în prezent, anunţă luni AFP şI EFE, citând un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Teheran. Numărul deceselor din cauza gripei porcine s-a dublat aproape faţă de precedentul bilanţ, din 15 decembrie, care...