Cele mai citite
 


Maramureş: Patru persoane afectate de gripa nouă, spitalizate
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele patru persoane afectate de gripa nouă în Maramureş se află sub observaţie medicală, a declarat marţi şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, Vasile Bodnar.
Directorul a menţionat că în acest moment patru persoane din Maramureş sunt internate la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca şi că în judeţ s-au luat măsuri pentru izolarea tuturor persoanelor cu care acestea au intrat în contact.
El le-a recomandat maramureşenilor să evite statul în aer liber în timp îndelungat şi să consume cât mai multe alimente care conţin vitamine.
'Cei mai vulnerabili sunt copiii şi vârstnicii, precum şi persoanele cu o imunitate slabă. Din acest motiv e foarte important să avem grijă de imunitatea noastră', a spus dr. Bodnar
În opinia lui, ar fi potrivită fie o cură de Polidin, fie o alimentaţie bogată în vegetale şi vitamina C.
Directorul DSP Maramureş avertizează asupra faptului că gripa nouă nu are o simptomatologie brutală şi că ea poate fi confundată foarte uşor cu o gripă obişnuită.
'Oricine trebuie să se alarmeze şi să se adreseze medicului de familie, pentru că nu e de glumit cu o asemenea boală', a precizat el.
Dr. Vasile Bodnar a mai spus că este importantă igiena de zi cu zi şi evitarea locurilor aglomerate atât de către cei care sunt sănătoşi, cât şi de către cei care ştiu că prezintă simptome de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Primul caz de gripă nouă la Vişeu de Jos Primul caz de gripă nouă din Maramureş a fost diagnosticat la un bărbat din localitatea Vişeu de Jos, în prezent acesta fiind internat la Clinica de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.
Maramureş: Măsuri sanitare sporite la graniţa cu Ucraina Baia Mare, 3 nov /Agerpres/ - Micul trafic de frontieră de la graniţa cu Ucraina nu se sperie de gripa nouă, în pofida faptului că epidemia a ucis deja 39 de persoane în Ucraina, determinând autorităţile ucrainene să decreteze stare de urgenţă şi să instaureze măsuri speciale.
Maramureş: Un nou caz de gripă A/H1N1 Un nou caz de gripă nouă la un bărbat de 34 de ani din municipiul Sighetu Marmaţiei a fost confirmat marţi, după ce cu o zi în urmă o femeie gravidă şi fiul ei de 4 ani, din comuna Săcălăşeni, au fost internaţi la Spitalul de Boli Contagioase din municipiul Baia Mare cu diagnostic identic.
Mureş: Studentă din Austria, diagnosticată cu gripă nouă O studentă din Târgu Mureş, care învaţă în Austria, a fost confirmată ca fiind bolnavă de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, responsabil cu problematica?cazurilor de gripă A/H1N1.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Suceava: Caz de gripă nouă în judeţ Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că la un sucevean întors din Grecia, în data de 6 noiembrie, s-a confirmat infecţia cu virusul gripal A/H1N1.