Cele mai citite
 


Maramureş: Autorităţile sunt în alertă pentru combaterea gripei A/H1N1
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile judeţului Maramureş a decis să declanşeze campania de prevenire a gripei noi şi au dispus măsuri speciale la graniţa cu Ucraina.
Având în vedere semnalarea primului caz de gripă A/H1N1 în judeţ şi faptul că Maramureşul este situat la graniţa cu Ucraina, ţară unde numărul bolnavilor a trecut de 200.000, prefectul Sandu Pocol a luat decizia să convoace o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
'Cel mai probabil miercuri ne vom întâlni pentru a pune la punct o strategie clară de protecţie la nivelul judeţului. Între timp, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră au dispus măsuri la intrarea în ţară, prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei, respectiv la Vişeu de Jos, localitate de unde provine bărbatul care s-a îmbolnăvit de gripa porcină', a declarat, marţi, prefectul Pocol.
Prefectul judeţului Maramureş a menţionat că, deocamdată, de la Bucureşti nu au venit dispoziţii speciale în ce priveşte protejarea populaţiei. Având însă în vedere repeziciunea cu care virusul A/H1N1 s-a extins la nivelul altor judeţe şi în capitală, autorităţile maramureşene sunt decise să suplimenteze măsurile de protecţie.
Începând de marţi, printr-o dispoziţie a Ministerului Sănătăţii, toate spitalele din Maramureş sunt în carantină. Aceasta înseamnă limitarea numărului de vizite şi triaj separat pentru cei care prezintă simptome asemănătoare cu ale gripei de tip nou.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Primul caz de gripă A/H1N1 la Baia Mare Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au semnalat, miercuri, prima îmbolnăvire cu gripă A/H1N1 în municipiul Baia Mare, fiind vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani, întoarsă recent din Spania.
Maramureş: Un nou caz de gripă A/H1N1 Un nou caz de gripă nouă la un bărbat de 34 de ani din municipiul Sighetu Marmaţiei a fost confirmat marţi, după ce cu o zi în urmă o femeie gravidă şi fiul ei de 4 ani, din comuna Săcălăşeni, au fost internaţi la Spitalul de Boli Contagioase din municipiul Baia Mare cu diagnostic identic.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Maramureş: Virusul A/H1N1, confirmat la o femeie gravidă În urma determinărilor de laborator efectuate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1 la o femeie gravidă în vârstă de 31 de ani din localitatea Petrova, judeţul Maramureş, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.