Cele mai citite
 


Şcolile din Bucureşti sunt dezinfectate
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 457 de unităţi şcolare din capitală - licee, grădiniţe, şcoli - vor fi dezinfectate, iar pentru elevi se va asigura gel dezinfectant, a declarat marţi pentru AGERPRES inspectorul pe probleme de imagine din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.
Acţiunea, care a început marţi, va dura trei zile, timp în care vor fi dezinfectate cu substanţe băncile, podelele claselor, pereţii, uşile, grupurile sanitare.
Totodată, potrivit inspectorului, vor fi folosite alte substanţe speciale dezinfectante pentru podele.
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din municipiul Bucureşti (ASSMB) a anunţat că, începând de marţi medicii şi asistenţii şcolari vor face triajul epidemiologic la intrarea în fiecare unitate de învăţământ şi vor distribui elevilor dezinfectant sub formă de gel.
ASSMB a început încă de luni să distribuie produse dezinfectante tuturor cabinetelor medicale preşcolare, şcolare şi universitare pe care le administrează.
Se vor distribui peste 6.000 litri substanţe dezinfectante atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, 7.000 flacoane pentru dezinfectarea pupitrelor şi a clanţelor şi, nu în ultimul rând, 60.000 de măşti de unică folosinţă.
Măsurile au fost luate de ASSMB având în vedere cazurile confirmate de gripă A/H1N1 la nivelul instituţiilor preşcolare şi şcolare în perioada 15 - 30 octombrie.
Şcolile şi grădiniţele unde aceste cazuri au fost raportate, respectiv Şcoala nr. 146, Şcoala nr. 147, Grădiniţa nr. 53 din sectorul 5 şi Şcoala nr. 153 din sectorul 6 au fost deja dezinfectate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Ministerul Sănătăţii: 39 de noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 8 nov /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 39 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Începe triajul epidemiologic în şcolile din Capitală Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din municipiul Bucureşti (ASSMB) a anunţat că, începând de marţi, 3 noiembrie, medicii şi asistenţii şcolari vor face triajul epidemiologic la intrarea în fiecare unitate de învăţământ şi vor distribui elevilor dezinfectant sub formă de gel.
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.
A început distribuirea de măşti şi material dezinfectant în şcolile din Capitală Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din municipiul Bucureşti (ASSMB) a anunţat, luni, că a început să distribuie produse dezinfectante tuturor cabinetelor medicale preşcolare, şcolare şi universitare pe care le administrează.
Reîncep cursurile pentru elevii din învăţământul primar şi copiii de grădiniţă Elevii din învăţământul primar şi copiii din învăţământul preşcolar se întorc de luni la cursuri, în şcoli şi grădiniţe.