Cele mai citite
 


Maramureş: Măsuri sanitare sporite la graniţa cu Ucraina
marţi, 3 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 3 nov /Agerpres/ - Micul trafic de frontieră de la graniţa cu Ucraina nu se sperie de gripa nouă, în pofida faptului că epidemia a ucis deja 39 de persoane în Ucraina, determinând autorităţile ucrainene să decreteze stare de urgenţă şi să instaureze măsuri speciale.
Însă maramureşenii, care trăiesc din micul trafic de frontieră, pun existenţa familiilor lor deasupra riscului la care se supun.
Frontieriştii din Sighetu Marmaţiei spun că traficul spre Ucraina nu a scăzut, în pofida avertizărilor pe care le-au făcut.
'La intrarea în ţară le dăm tuturor fluturaşi explicativi referitori la simptomele gripei noi şi a modului în care trebuie să reacţioneze. De asemenea, pe aceşti fluturaşi sunt şi numerele de telefoane ale instituţiilor pe care trebuie să le contacteze în cazul în care au suspiciunea că ar fi intrat în contact cu persoane bolnave sau dacă prezintă simptome', a declarat, marţi, Iulia Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş.
După închiderea punctelor feroviare Câmpulung la Tisa - Teresova şi Valea Vişeului - Delovoe, ambele neoperaţionale în acest moment, singura poartă de tranzit spre Ucraina este punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei - Solotvino. În 24 de ore, prin punctul de frontieră Sighet au trecut aproximativ 2.500 de cetăţeni, cei mai mulţi cu maşini.
'Măsurile pe care le-am luat se referă atât pe protecţia şi informarea corectă a cetăţenilor care intră în ţară, cât şi a personalului nostru', a explicat Iulia Stan.
Gheretele de control sunt dezinfectate la fiecare efectuare de schimb, iar vameşii maramureşeni poartă măşti de protecţie şi mănuşi chirurgicale.
Deocamdată, în Maramureş a fost confirmat un singur caz de gripă de tip nou, un cetăţean din Vişeu de Jos, în vârstă de 35 de ani, care a revenit din Spania. În acest moment, maramureşeanul şi cele patru persoane cu care a intrat în contact - soţia, cei doi copii şi o rudă - au fost internaţi pentru tratament şi observaţie la Clinică de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Al cincilea suspect de gripă nouă din judeţ A cincea persoană din judeţ, suspectă de gripă nouă, a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare, după ce în prima parte a săptămânii, au fost confirmate patru cazuri îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 în localitatea Vişeu de Jos şi unul în municipiul Baia Mare.
Maramureş: SJU reînfiinţează serviciul de urgenţă în stomatologie, închis în urmă cu 20 de ani Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare a reînfiinţat serviciul de urgenţă stomatologie, desfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, în urma privatizării celor două policlinici stomatologice din municipiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul SJU Baia Mare, ec. Sorina Pintea.
Maramureş: Primul caz de gripă A/H1N1 la Baia Mare Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au semnalat, miercuri, prima îmbolnăvire cu gripă A/H1N1 în municipiul Baia Mare, fiind vorba de o femeie în vârstă de 46 de ani, întoarsă recent din Spania.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: Aparat de ventilaţie neonatală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, achiziţionat prin donaţie publică Baia Mare, 30 sep /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a fost dotat, vineri, cu un aparat de ventilaţie neonatală achiziţionat cu ajutorul donaţiilor publice strânse în timpul unei campanii, informează pagina de socializare a unităţii medicale.
Maramureş: SJU Baia Mare şi-a completat necesarul de medici pe aproape toate specialităţile Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor.