Cele mai citite
 


Vâlcea: Spitalele vâlcene vor institui un regim de limitare a vizitelor
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea pentru Sănătate Publică (ASP) Vâlcea a cerut marţi, printr-o notă scrisă, tuturor spitalelor vâlcene să instituie un regim de limitare a vizitelor în aceste unităţi sanitare, a declarat dr. Ion Mihail, director adjunct al ASP.
'Vâlcea arată ca o insulă, potrivit ultimelor date, în sensul că Sibiul, Doljul, ce este pe lângă noi sunt sub alertă, privind virusul gripei A/H1N1, dar nu ne putem culca pe această idee. Noi deja am început controale în şcoli, pentru a vedea cazurile suspecte de răceală. Numărul de viroze este în scădere. Azi am cerut prin fax tuturor spitalelor din Vâlcea să instituie o limitare a numărului de vizitatori care vin la pacienţi, subliniez faptul că nu e vorba de carantină încă' a declarat dr. Mihail.
Potrivit directorului din cadrul ASP Vâlcea, miercuri vor fi deschise plicurile privind licitaţia pentru achiziţia dozelor de vaccin antigripal.
'Probabil că după data de 10 noiembrie vom începe campania de vaccinare, şi vom începe cu persoanele de peste 65 de ani, pornind de la vârsta extremă în jos. Vom achiziţiona în primă fază 20.000 de doze, pentru atât ne-a fost repartizat bugetul', a precizat dr. Ion Mihail.
În judeţul Vâlcea au fost înregistrate şase persoane suspecte de a fi infectate cu virusul gripei porcine.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Caraş-Severin: Cantitatea de vaccin antigripal primită a fost epuizată Campania de vaccinare antigripală destinată unor categorii de populaţie expuse îmbolnăvirilor de tip viral s-a încheiat la nivelul judeţului Caraş-Severin, fiind utilizate mai bine de 6.000 de doze de vaccin antigripal şi fiind epuizată toată cantitatea primită de Direcţia de Sănătate Publică.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Bistriţa-Năsăud: Primele 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit primele 4.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare a persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice urmând să înceapă de săptămâna viitoare.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.