Cele mai citite
 


PNL sector 6 cere primarului Poteraş o analiză a situaţiei de la Şcoala 153
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul Partidului Naţional Liberal (PNL) din Consiliul Local al Sectorului 6 solicită primarului Cristian Poteraş convocarea de urgenţă a unei şedinţe în care să se analizeze situaţia de la Şcoala 153, precum şi măsurile care urmează să fie luate la nivel local în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii virusului A/H1N1.
Consilierii PNL susţin, într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES, că deşi Şcoala 153 nu are autorizaţie sanitară de funcţionare, primarul Poteraş a decis că unitatea de învăţământ îşi poate desfăşura activitatea.
''Închiderea unei şcoli apare pentru prima oară chiar în sectorul 6. Apariţia virusului AH1N1 în această zonă nu este o întâmplare. Şcoala 153 este situată în zona cea mai săracă zonă a sectorului 6, în care infrastructura modernă lipseşte cu desăvârşire, iar investiţiile sunt încă un vis frumos. Lipsa măsurilor de igienă, precum şi continuarea activităţii şcolii fără autorizaţie sanitară a favorizat apariţia unei astfel de situaţii'', adaugă consilierii PNL.
Administraţia locală a decis, în cursul zilei de luni, demararea, începând de marţi, a operaţiunilor de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ preşcolar din sector.
La Şcoala cu clasele I-VIII nr. 153 din Drumul Săbăreni nr. 21, cartierul Giuleşti, au fost suspendate cursurile luni dimineaţă, pentru o săptămână, după ce au fost diagnosticate şase cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1.
Totodată, copiii din centrul de zi care funcţionează în cadrul Şcolii nr. 153 au fost trimişi la spital, împreună cu personalul supraveghetor, pentru investigaţii medicale.
De asemenea, în toate centrele de zi din şcoli şi în Căminul de Bătrâni 'Sf. Nectarie' programul de vizite va fi redus, iar centrele de zi din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 6 vor fi închise în această săptămână pentru dezinfecţie.
Personalul care lucrează direct cu publicul în cadrul autorităţii locale sector 6 a fost instruit pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul gripei A/H1N1. Totodată, pentru aceştia administraţia locală urmează să achiziţioneze măşti de protecţie.
O altă măsură luată de Primăria sectorului 6 este de dezinfecţie a tuturor pieţelor din sector, începând de luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Dezinfecţie în şcolile sectorului 6 Primăria sectorului 6 va demara, marţi, operaţiunea de dezinfecţie în toate unităţile de învăţământ preşcolar din sector.
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Brăila: SJU, amendat cu 15.000 de lei pentru lipsa de igienă şi probleme la Secţia Oncologie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a fost amendat cu 15.000 de lei pentru lipsă de igienă în tot spitalul şi condiţii improprii în Secţia Oncologie, în urma unui control efectuat săptămâna trecută de o echipă de la Ministerul Sănătăţii, potrivit rezultatelor anchetei făcute publice luni, în conferinţă...
UPDATE Corpul de control al premierului: Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la Colectiv a fost o acţiune necoordonată Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului privind intervenţia de urgenţă la incendiul...
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.