Cele mai citite
 


Rusia: Zece noi cazuri de deces din cauza gripei AH1N1
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia a înregistrat zece noi cazuri de deces din cauza virusului AH1N1, responsabil de epidemia de gripă nouă, a anunţat luni seara, într-un comunicat, serviciul sanitar rus Rospotrebnadzor, după mai puţin de o săptămână de la primele decese provocate de această maladie, relatează AFP.
'Federaţia Rusă a înregistrat noi zece cazuri letale din cauza gripei AH1N1 la persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani', se menţionează în comunicat.

Potrivit Rospotrebnadzor, opt decese au intervenit în Siberia Orientală, unul în regiunea siberiană Krasnoiarsk şi încă unul în capitala rusă Moscova.

Serviciul sanitar rus constată între altele că, în majoritatea cazurilor, victimele au 'solicitat' cu întârziere ajutor medical, după trei-cinci zile de la debutul maladiei.

Virusul AH1N1 s-a răspândit în Siberia, Extremul Orient rus şi Moscova, în timp ce Rusia a anunţat primele patru decese legate de această maladie la 27 octombrie a.c..

Pe plan mondial, bilanţul victimelor consemnează deja 5700 de persoane, numai în ultima săptămână au murit 700 de oameni, conform unui comunicat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dat publicităţii la 30 octombrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Harghita: Cinci noi cazuri de gripă nouă Cinci noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în Harghita, numărul îmbolnăvirilor înregistrate ajungând la 29.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...
Brăila: Al treilea caz de deces din cauza gripei noi Brăila, 11 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 24 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacientul prezenta afecţiuni cronice.