Cele mai citite
 


Cancerul de sân afectează din ce în ce mai mult ţările sărace /experţi/
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cancerul de sân afectează din ce în ce mai mult ţările sărace, unde mortalitatea este foarte ridicată din cauza prevenirii insuficiente şi a accesului deficitar la tratamente, au afirmat experţi sanitari luni, în ajunul unei conferinţe pe această temă, relatează AFP.
''Suntem obişnuiţi să credem că doar femeile din ţările bogate suferă de cancer, dar acum această maladie afectează şi ţările în curs de dezvoltare'', a explicat pentru AFP Felicia Knaul, specialist în sănătate publică de la Universitatea Harvard (Massachusetts, nord-est).

Acest fenomen se explică prin reculul maladiilor infecţioase, malnutriţie şi prelungirea speranţei de viaţă în ţările în curs de dezvoltare, a afirmat dna Knaul.

Aproximativ 1,35 milioane de cazuri de cancer de sân au fost diagnosticate în lume în 2009, reprezentând 10,5 % dintre toate noile tipuri de cancer, situându-se pe locul al doilea după cancerul de plămâni, potrivit cifrelor Şcolii de sănătate publică a Universităţii din Harvard.

Se estimează că numărul cazurilor de cancer de sân va creşte cu 26 % în 2020, ajungând la 1,7 milioane, în majoritatea ţărilor cu venituri slabe şi medii, potrivit studiului.

În acest an, peste 55 % din cele 450.000 de cazuri de deces din cauza cancerului de sân s-au înregistrat în ţările care nu dispun de resurse pentru a diagnostica din timp tumoarea şi pentru a o trata în mod eficient.

Probabilitatea de deces din cauza cancerului de sân, tratabil foarte bine atunci când este depistat în stadiu precoce, este de 56 % în cele mai sărace ţări, de 39 % în cele cu venituri medii şi 24 % în cele bogate.

Faţă de această situaţie, Felicia Knaul şi alţi experţi, inclusiv cancerologi de la Facultatea de Medicină Harvard şi de la Dana Farber Cancer Institute din Boston /Massachusetts/, au stabilit un grup de lucru internaţional şi au organizat o conferinţă care va avea loc pe 3-5 noiembrie la Universitatea din Harvard, manifestare la care sunt aşteptaţi reprezentanţi din peste 50 de ţări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
Cancerul pulmonar, incidenţă mare la bărbaţii români Dintre toate tipurile de cancer, cel pulmonar cauzează anual cel mai mare număr de decese, cu peste 1,2 milioane de cazuri înregistrate la nivel global, a declarat luni conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu, la workshop-ul cu tema 'Noiembrie-Luna de luptă împotriva cancerului pulmonar'.
Bistriţa-Năsăud: Cancerul de sân, principala cauză de deces la femeile din judeţ diagnosticate cu această maladie Cancerul de sân este principala cauză de deces în rândul femeilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care au fost diagnosticate cu această maladie, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către trei asociaţii din domeniul sănătăţii care au realizat un studiu în judeţ, în...
Olsavszky (OMS): România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentate miercuri de reprezentatul OMS în România, Victor Olsavszky.
OMS: 7,6 milioane de persoane au murit de cancer în 2008 Cancerul a provocat decesul a 7,6 milioane de persoane la nivel mondial în 2008, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu al Centrului internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC, organism al OMS), dat publicităţii marţi - transmite AFP.