Cele mai citite
 


Satu Mare: Primul suspect de gripă porcină
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Judeţean Satu Mare a fost internat primul suspect de gripă nouă din judeţ, recent întors dintr-o călătorie din Israel.
Directorului Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dorel Coica, a declarat marţi că bărbatul a fost internat luni în spital, după ce s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase cu simptomele unei răceli. Coica a afirmat că bărbatului i-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise la laboratoarele din Bucureşti, rezultatul urmând să fie primit peste câteva zile. Potrivit lui Dorel Coica, simptomele bărbatului nu ar fi exact aceleaşi cu ale gripei noi şi nu există motive de îngrijorare, starea sa fiind bună.
Bărbatul va rămâne internat în spital până la primirea rezultatelor.
De asemenea, măsuri de prevenire au fost luate la punctul de trecere al frontierei Halmeu, de la graniţa cu Ucraina, vameşii poliţiştii de frontieră primind echipamente de protecţie.Aceştia au fost instruiţi cum să recunoască simptomele bolii şi cum să intervină în caz de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Suspiciunea de gripă porcină nu se confirmă, anunţă DSP Bărbatul internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare cu suspiciune de gripă porcină va fi externat miercuri, analizeze de laborator infirmând existenţa acestui virus.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Suceava: Primul caz de gripă porcină confirmat în judeţ, la un bărbat de 55 ani În judeţul Suceava s-a înregistrat primul caz de gripă porcină din acest an, la un bărbat în vârstă de 55 de ani, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava.
Satu Mare: Alte 20 de persoane intoxicate la restaurantul care ar fi trebuit să fie închis temporar Peste 20 de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare în noaptea de vineri spre sâmbătă cu toxiinfecţie alimentară după ce au participat la un botez la acelaşi restaurant la care în seara precedentă au fost intoxicaţi peste 50 de copii la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a.
Maramureş: Al cincilea suspect de gripă nouă din judeţ A cincea persoană din judeţ, suspectă de gripă nouă, a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare, după ce în prima parte a săptămânii, au fost confirmate patru cazuri îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 în localitatea Vişeu de Jos şi unul în municipiul Baia Mare.
Satu Mare: Primul caz de gripă nouă înregistrat în judeţ Primul caz de gripă nouă în judeţul Satu Mare a fost înregistrat la un bărbat de 37 de ani dintr-o comună.