Cele mai citite
 


O treime din suceveni vor fi vaccinaţi antigripal
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare antigripală va demara în judeţul Suceava la jumătatea acestei luni, după ce dozele de vaccin vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, marţi, că s-a încheiat procedura de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea dozelor de vaccin împotriva gripei sezoniere, astfel încât acestea vor putea fi repartizate medicilor de familie cel mai târziu pe 12 noiembrie, iar în cursul acestei săptămâni se va semna contractul cu Institutul Cantacuzino din Bucureşti, care a câştigat licitaţia şi care va furniza vaccinul.
DSP suceava a solicitat 150.000 de doze de vaccin antigripal, dar din banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii se vor putea achiziţiona doar 43.730 de doze de vaccin.
Totodată, directorul DSP Suceava a spus că în privinţa vaccinului antihepatitic B pediatric s-a negociat un preţ 'mai bun', putând fiind cumpărate 15.817 de doze, faţă de 2.000 - 3.000 cât se estimase iniţial, necesarul în judeţ fiind însă de 12 000 de doze.
Abiţei a apreciat că dozele vor ajunge pentru un semestru.
''Se vor vaccina în primul rând restanţierii, astfel că părinţii se vor putea prezenta cu copiii la medicii de familie, apoi se va merge în continuare cu restul', a spus Abiţei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Suceava: 6.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite în judeţ Un număr de şase mii de doze de vaccin antigripal urmează să fie distribuite în judeţ, a declarat presei, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei.