Cele mai citite
 


Mureş: Vizitele în clinicile de boli infecţioase, interzise
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Adrian Vasile Mureşan, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că pe fondul apariţiei în ţară a unor cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1 s-au luat măsuri pentru limitarea numărului de vizitatori la pacienţii internaţi în spitalele din judeţ şi au fost interzise vizitele la pacienţii internaţi în clinicile de boli infecţioase.
'În ultimele luni am avut un număr de 15 de cazuri de bolnavi de gripă nouă şi nu s-a înregistrat niciun deces. În ultimele două luni am avut şapte cazuri, iar în această lună niciunul. Luăm măsuri pentru limitarea efectelor apariţiei acestui virus. Se lucrează la un proiect de limitare a vizitelor la pacienţii internaţi în spital. Nu se scot cele două ore de vizite de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, însă se limitează accesul aparţinătorilor la bolnavi, adică un vizitator la bolnav stă 10 minute, apoi se pot schimba. La clinicile de boli infecţioase, fără vizitatori, pentru că riscul este major', a arătat dr. Mureşan.
Şeful DSP Mureş a precizat că a început deja dotarea secţiilor cu măşti şi papuci de unică folosinţă, iar în secţiile chirurgicale se iau măsuri pentru achiziţionarea de halate de unică folosinţă pentru fiecare vizitator.
'Dacă apare vreun caz nou de gripă, circuitele sunt deja asigurate - materiale sanitare, pansamente, seringi etc., toate vor avea un circuit separat. Raportarea va fi zilnică, iar dacă apare vreun caz nou, raportarea va fi din oră în oră', a afirmat dr. Mureşan.
În privinţa vaccinului antiviral, şeful DSP Mureş a arătat că judeţul urmează să primească 25.000 doze de vaccin, apoi în luna ianuarie alte 25.000 de doze. Vaccinurile venite în prima fază vor fi destinate personalului medico sanitar, elevilor, studenţilor şi celor care învaţă în colectivităţi.
În Târgu Mureş există farmacii care deţin vaccin antigripal la 30 lei doza.
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Testele pentru gripa nouă din farmacii nu sunt 'metodă oficială' Testele pentru depistarea infecţiei cu virusul A/H1N1 care au apărut în farmaciile din Târgu Mureş nu sunt considerate a fi o metodă oficială pentru confirmarea îmbolnăvirii, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu...
Mureş: Încă două cazuri de gripă nouă la Sighişoara Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, responsabil cu problema cazurilor de gripă A/H1N1, a declarat, luni, că Institutul Cantacuzino a confirmat două noi cazuri de gripă nouă la Sighişoara.
Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
Mureş: Peste 11.600 de doze de vaccin antigripal din judeţ vor fi distruse Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Adrian Mureşan, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 11.664 de doze de vaccin antigripal vor fi returnate Institutului Cantacuzino pentru a fi distruse.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.