Cele mai citite
 


Mehedinţi: Măsuri de prevenire a contaminării cu virusul A/H1N1
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În unităţile spitaliceşti din judeţul Mehedinţi au fost luate măsuri corespunzătoare de prevenire a extinderii virusului gripei A/H1N1 în cazul în care acesta va apărea la un bolnav, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Marinică Stoian.
Potrivit sursei citate, o primă măsură care a fost luată se referă la restricţionarea accesului vizitatorilor în saloanele spitalelor, s-au achiziţionat 5.000 de măşti de protecţie pentru personalul medical şi importante cantităţi de alte materiale sanitare şi substanţe dezinfectante.
'În judeţul Mehedinţi în luna iulie s-au înregistrat primele patru cazuri de persoane infectate cu virusul A/H1N1. Au mai fost suspecte alte 12 persoane, dar probele recoltate şi trimise la Institutul Matei Balş din Bucureşti nu au confirmat gripa porcină', a precizat Stoian.
În acelaşi context, el a mai spus că în cazul depistării la un bolnav a virusului se aplică procedura standard: acesta urmează să fie internat, izolat şi trimis la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Craiova.
'În perioada care a mai rămas din acest an ni se va repartiza de la Ministerul Sănătăţii vaccinul pandemic Antigrip produs de Institutul Cantacuzino. El va fi distribuit şi utilizat doar de către medicii care vor fi implicaţi în campania de vaccinare gratuită iniţiată de Ministerul Sănătăţii', a afirmat Stoian.
Pentru a ţine situaţia sub control, la nivelul ţării s-a creat un stoc de aproximativ 400.000 de doze de medicamente antivirale, pentru tratamente de specialitate, şi se află în procedură de achiziţie încă 1.375.000 de doze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.
Mehedinţi: Alte două cazuri de persoane infectate cu virusul A/H1N1 Drobeta Turnu Severin, 7 nov /Agerpres/ - Rezultatele medicale sosite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat, sâmbătă, alte două cazuri de persoane infestate cu virusul A/H1N1 în Drobeta Turnu Severin, a declarat pentru AGERPRES directorul adjunct pe probleme epidemiologice al Direcţiei...
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Mehedinţi: Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 În judeţul Mehedinţi, a fost confirmat cel de-al cincisprezecelea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP), Marinică Stoian.
Mehedinţi: Alte cazuri suspecte de îmbolnăvire cu A/H1N1 Două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din oraşul Vânju Mare sunt suspecte de îmbolnăvire cu virusul gripei noi A/H1N1, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct cu probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.