Cele mai citite
 


China a pus în vânzare un nou medicament împotriva gripei porcine care vindecă în trei zile
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
China a pus în vânzare un medicament tradiţional chinezesc despre care producătorul său afirmă că este eficient în special pentru copii, scrie în ediţia sa de marţi cotidianul China Daily, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti.
Potrivit declaraţiilor lui Tu Zhitao, adjunctul şefului Biroului din Beijing de medicină tradiţională chinezească, copiii diagnosticaţi cu gripa AH1N1 pot fi vindecaţi în trei zile cu medicamentul denumit 'No 2 Cold Medicine'.

''Unii copii pot fi trataţi doar cu o doză, alţii s-ar putea să aibă nevoie de două doze'', a declarat Tu Zhitao.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a afirmat că nu are cunoştinţă despre medicamentul tradiţional chinezesc recomandat pentru copii şi nu poate face nici un comentariu, scrie ziarul.

Tamiflu şi Relenza sunt singurele medicamente antivirale aprobate ce sunt disponibile pentru tratamentul împotriva gripei AH1N1.

Având în vedere faptul că numărul cazurilor de gripă AH1N1 ajunsese luni la 6.196 în Beijing, 20 de spitale de medicină tradiţională chinezească au deschis departamente anti-AH1N1 cu program nonstop, afirmă China Daily.

Potrivit unui oficial al Biroului care a dorit să-şi păstreze anonimatul, medicamentul tradiţional chinezesc este foarte eficient şi nu dăunează stomacului, spre deosebire de medicamentele occidentale.

''Medicamentul chinezesc nu are efecte secundare. Acest 'No 2 Cold Medicine' este o reactualizare a unor foste medicamente antivirale'', a declarat oficialul.

Alţi experţi au afirmat că medicamentul este în esenţă la fel ca un medicament antiviral chinezesc obişnuit.

Aproape 50.000 de cazuri confirmate de gripă porcină au fost raportate în China. Şapte persoane au murit din cauza acestei gripe şi alte 118 se află în stare critică.

China a fost prima ţară care a finalizat testele pentru un vaccin împotriva gripei porcine şi a început campania de vaccinare în septembrie. Beijingul intenţionează să producă până la 360 milioane de doze de vaccin şi să aloce în total 725 milioane de dolari pentru lupta împotriva acestei maladii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Gripa AH1N1: vaccinul este gata, dar nu le place germanilor Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei AH1N1 începe la 19 octombrie în Germania. Se prevede administrarea a 50 de milioane de doze până la sfârşitul lunii ianuarie. Este cea mai impunătoare mobilizare sanitară din perioada postbelică, dar ea riscă să fie eludată de majoritatea populaţiei, informează...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa porcină a ucis până la 17.000 de americani Washington, 12 feb /Agerpres/ - Gripa AH1N1 a ucis până la această oră până la 17.000 de americani, inclusiv 1.800 de copii, au anunţat vineri Centrele federale pentru controlul bolilor şi prevenţie /CDC/, citate de Reuters.
Hunedoara: Analizele au infirmat cazul de gripă porcină la un tânăr din Petrila Analizele de laborator au infirmat suspiciunea de gripă AH1N1 la tânărul de 22 de ani, din oraşul Petrila, care a fost internat la sfârşitul săptămânii trecute într-un spital din Timişoara după ce bolnavul a fost bănuit de gripă porcină.