Cele mai citite
 


Braşov: Toate spitalele din judeţ, în carantină
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate cele 12 spitale din judeţul Braşov au intrat în carantină, fiind limitată vizitarea pacienţilor.
De asemenea, unităţile de primiri urgenţe şi camerele de preluări urgenţe din spitale au pregătit circuite funcţionale specifice pentru preluarea bolnavilor, a precizat, pentru AGERPRES, Mădălina Siminea, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.
În ceea ce priveşte prevenirea gripei sezoniere, medicii recomandă vaccinarea antigripală a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, vaccinul putând fi procurat de la cabinetele medicilor de familie începând cu data de 15 noiembrie, se precizează într-un comunicat remis presei de DSP Braşov.
În acelaşi comunicat se mai arată că vaccinarea împotriva gripei de tip nou A/H1N1 va începe în luna decembrie.
Miercuri, la Prefectura Braşov se va întruni Comitetul pentru situaţii de urgenţă - Grupul de suport tehnic pentru asistenţa medicală de urgenţă în caz de epidemii, care va stabili o serie de măsuri la nivelul judeţului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Braşov, în judeţ nu s-a înregistrat în ultimele zile niciun caz de gripă A/H1N1.
'Confirmările le primim de la Bucureşti, dar până acum nu am primit nimic în acest sens', a precizat Mădălina Siminea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.