Cele mai citite
 


Galaţi: Măsuri pentru prevenirea infectării cu gripă nouă
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a anunţat, marţi, că toate instituţiile publice care au program cu publicul, inclusiv Inspectoratul Şcolar Judeţean, au început demersurile pentru achiziţionarea măştilor de protecţie şi a materialelor pentru dezinfectare.
Această măsură vine ca urmare a înregistrării în judeţul Galaţi a şase cazuri de gripă nouă, de la apariţia bolii.
'S-au confirmat până acum şase cazuri de gripă nouă la Galaţi, iar recomandarea noastră este ca toţi cei care revin din zonele afectate de gripa A/H1N1 din ţări precum Anglia sau Spania şi prezintă simptome ale acestui virus, respectiv tuse, strănut, stare febrilă, stare generală proastă, să se adreseze imediat spitalului de boli infecţioase pentru siguranţa lor şi a celor din jur', a spus viceprimarul.
Nicuşor Ciumacenco a mai spus că 'deocamdată la Galaţi nu este o problemă gravă, dar nu se ştie ce va fi în următoarea perioadă', şi din acest motiv, în funcţie de evoluţia noului val al gripei, s-ar putea lua decizia de a se interzice întâlnirile şi manifestaţiile publice.
'Este important să evităm pe cât posibil aglomeraţiile interumane, întâlniri, manifestaţii stradale şi recomandarea noastră este să fie tratată cu maximă seriozitate această situaţie', a precizat Ciumcanco.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
56 cazuri de gripă nouă confirmate într-o zi Un număr de 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore, până în prezent fiind înregistrate în România 1.057 de cazuri de gripă nouă, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...
MS: Alte 165 de cazuri cu gripă nouă În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor înregistrate ajungând la 2.830, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: 50 de cazuri de îmbolnăviri cu gripa nouă în ultimele 24 de ore Bucureşti, 7 nov /Agerpres/ - Totalul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 confirmate în Romania până sâmbătă la ora 12.00 este de 847, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Dâmboviţa: Al doilea caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, la un elev de 14 ani din comuna Niculeşti, iar colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.