Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii anunţă scăderea preţurilor la compensate de la 1 februarie
joi, 22 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat, joi, la finalul întâlnirii cu producătorii, importatorii şi farmaciştii, că preţul la medicamentele compensate s-ar putea reduce cu 10% de la 1 februarie. (Sursa: Agerpres)

El a precizat că pentru calcularea preţului la medicamente se va folosi cel mai mic preţ din 12 ţări membre ale Uniunii Europene, iar preţul CIP (preţ de intrare în ţară) se va calcula în lei.

Ion Bazac a menţionat că discuţiile avute cu reprezentanţii industriei farmaceutice au fost transparente.
Ministrul a spus că urmează să se analizeze modul în care se va stabili preţul la medicamente şi a anunţat că ordinul de calcul al preţurilor va intra în vigoare de la 31 ianuarie.
Bazac a afirmat că doreşte să încurajeze consumul de medicamente pe bază de Denumire Comună Internaţională (DCI) cu preţurile cele mai mici.
În ceea ce priveşte calcul preţului CIP în lei, ministrul Sănătăţii a spus că acesta va fi calculat în moneda românească, după o metodă specială.
Producătorii sunt obligaţi să folosească preţul cel mai mic, iar cei care nu vor calcula astfel şi nu îl vor face public vor fi scoşi de pe lista de medicamente compensate timp de un an. Producătorii sunt obligaţi să dea o declaraţie pe proprie răspundere precum că folosesc cel mai mic preţ din cele 12 ţări.
Ministrul Sănătăţii a dat asigurări că de la 1 februarie cetăţenii îşi vor putea procura medicamente la preţuri mai mici.
În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte programele naţionale pe care MSP le desfăşoară, Bazac a precizat că acestea vor fi analizate după stabilirea bugetului şi, în funcţie de banii de care se va dispune, se va decide care din ele vor fi continuate şi care nu. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
Mai mulţi pensionari vor beneficia de medicamente compensate cu 90% Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Peste 550.000 de persoane aflate la vârsta pensiei se vor adăuga pensionarilor care beneficiază de medicamente compensate cu 90%, astfel încât numărul acestora va ajunge la 3,5 milioane.
Ministrul Sănătăţii a prezentat noua politică a medicamentului Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, noua politică a medicamentului, subliniind că principalele obiective sunt creşterea accesului pacientului la tratamente moderne, încurajarea prescripţiei generice pe bază de Denumire Comună Internaţională (DCI) şi stabilirea...
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Lista cu medicamente compensate şi gratuite ar putea fi gata pe 1 august Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, joi, că noua listă cu medicamente compensate şi gratuite va fi gata, probabil, la 1 august.