Cele mai citite
 


Constanţa: Vaccinarea antigripală sezonieră, întârziată
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Constanţa a primit 410.000 de lei pentru achiziţionarea de doze de vaccin antigripal, procedură aflată în curs de derulare, în timp ce anul trecut vaccinarea gratuită a început în luna octombrie.
Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că în acest an Ministerul Sănătăţii nu se mai ocupă de achiziţionarea vaccinului antigripal, ca în anii anteriori, atribuţie ce-i revine acum DJSP, această schimbare fiind anunţată în urmă cu circa o săptămână.
Modificarea survine după ce, pe 9 octombrie, DJSP Constanţa a trimis Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile catagrafia pentru vaccinarea antigripală de sezon a grupelor de populaţie la risc, solicitând 157.450 de doze de vaccin.
�În acest sezon rece, vaccinarea antigripală gratuită a populaţiei este întârziată. Asta este situaţia. Procedura de achiziţionare a dozelor este în derulare. Să vedem, în funcţie de preţuri, câte doze putem cumpăra cu banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii. Sperăm să le obţinem la un preţ bun', a afirmat dr. Dinisov.
În 2008, la începutul lunii octombrie fuseseră deja distribuite medicilor de familie, de către DJSP Constanţa, 65.000 de doze de vaccin antigripal, iar la sfârşitul aceleiaşi luni, alte peste 20.000 de doze, în condiţiile în care au trebuit vaccinate 165.000 de persoane.
Cei ce beneficiază de vaccinarea antigripală gratuită sunt bolnavii cronici şi vârstnicii, copiii instituţionalizaţi, cadrele medicale, salariaţii din instituţiile de ocrotire a persoanelor, cei ce acordă asistenţă şi îngrijiri persoanelor supuse la risc înalt de îmbolnăvire, precum şi membrii familiilor acestora.
Conform statisticilor DJSP Constanţa, numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii, înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, este de 2.514, fiind spitalizaţi 70 de pacienţi. Totodată, sunt înregistraţi 631 de bolnavi de pneumonie, 56 dintre ei primind îngrijirile medicale necesare într-o unitate spitalicească.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în prezent numărul cazurilor de viroze este mai mare cu 2,69%.
În judeţul Constanţa nu este înregistrat nici un caz de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Sandra Alexiu: Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal, urmând ca acesta să ajungă în cabinetele medicilor de familie în maximum două săptămâni, a declarat joi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, dr. Sandra Alexiu, la forumul naţional "Stop Gripă"...
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii va derula şi anul acesta campania gratuită de vaccinare împotriva gripei de sezon şi va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.