Cele mai citite
 


Hunedoara: Comisie de control la spitalul din Haţeg
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, a dispus un control complex la spitalul din Haţeg, după ce 18 angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) s-au aflat, luni, în greva foamei pentru că nu şi-au primit toate drepturile băneşti.
Protestul a fost suspendat pentru o perioadă de şapte zile, după ce prefectul a discutat, luni seara, timp de peste cinci ore, cu reprezentanţii greviştilor foamei.
''Controlul vizează, în primul rând, calitatea actului managerial pe componente de eficienţă a folosirii resurselor avute la dispoziţie, analiza contactului de management şi modul de gestionare a relaţiilor de muncă cu reprezentanţii sindicatului', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dorin Gligor.
Rezultatele controlului vor fi înainte Ministerului Sănătăţii, echipa care verifică activitatea din cadrul spitalului fiind constituită din reprezentanţi ai Corpului de Control al Prefecturii, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara.
Potrivit prefectului, spitalul ar fi putut obţine venituri proprii, dar anumite investiţii făcute nu au fost puse în practică, un exemplu fiind tomograful care a fost cumpărat în urmă cu un an, dar care stă ambalat într-o încăpere din cadrul unităţii sanitare.
De asemenea, din primele discuţii s-a constatat că starea de subfinanţare a spitalului durează de doi ani de zile, motiv pentru care se vor verifica acţiunile pe care conducerea unităţii le-a întreprins pentru a soluţiona această problemă.
Prefectul a menţionat, în cadrul conferinţei de presă, că din primele discuţii pe care le-a purtat la spitalul din Haţeg a constatat că dialogul social real între administraţie şi sindicat a lipsit în ultimii doi ani de zile.
La rândul său, preşedintele Sindicatului Sanitas Haţeg, Alexandru Bulacu, a menţionat că greviştii foamei au fost de acord să suspende protestul în speranţa că vor fi identificate ''soluţii viabile'' pentru plata drepturilor băneşti restante.
''Noi nu cerem decât să fim plătiţi pentru ceea ce am muncit şi să ne luăm salariile aşa cum le avem negociate'', a spus liderul sindical.
El a atras atenţia că în situaţia în care nu vor fi identificate resursele financiare necesare, angajaţii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor sunt decişi să intre, din nou, în greva foamei, luni, 9 noiembrie.
Protestul se va extinde, după o zi, prin intrarea în greva foamei a asistentelor din maternitatea spitalului.
Cei 18 asistenţi medicali, brancardieri şi infirmiere de la UPU Haţeg care au intrat, luni dimineaţa, în greva foamei, au solicitat plata mai multor sporuri şi a orelor suplimentare efectuate în zilele de sărbători legale. De asemenea, greviştii foamei au cerut acordarea tichetelor de masă pe acest an. Conform liderului de sindicat Alexandru Bulacu, valoarea sumelor pe care protestatarii ar fi îndreptăţiţi să le primească se ridică la peste 108.000 lei.
Conducerea spitalului susţine că unitatea medicală este subfinanţată în ceea ce priveşte costurile pe bolnav internat, estimând că suma decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara ar trebui să fie mai mare cu 20 la sută.
Pe de altă parte, reprezentanţii CJAS Hunedoara afirmă că au achitat Spitalului Haţeg toate serviciile prestate bolnavilor, în conformitate cu contractul cadru încheiat pe acest an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Hunedoara: Protest suspendat la Urgenţa Spitalului Haţeg Greviştii foamei de la Spitalul Haţeg au suspendat, temporar, acţiunea de protest, în urma discuţiilor purtate, luni seara, cu prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.