Cele mai citite
 


Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
Măsurile au fost decise în cadrul Grupului de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă la dezastre şi epidemii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, convocat de prefectul Gheorghe Davidescu, pentru a evalua situaţia existenţă în judeţ.

Pe lângă respectarea măsurilor de carantină impuse unităţilor spitaliceşti la nivel naţional şi monitorizarea permanentă de către medicii de familie a tuturor formelor de gripă, s-a stabilit ca Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean să încheie un protocol privind transportul pacienţilor care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu orice formă de gripă la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, în vederea recoltării de probe biologice şi a instituirii tratamentului.

Autorităţile au mai cerut urgentarea amenajării camerei de triaj a pacienţilor în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi continuarea supravegherii persoanelor care au intrat în contact cu adolescentul în cazul căruia s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1.

Un adolescent de 15 ani din Piteşti, întors recent dintr-o călătorie în Israel, a fost diagnosticat, pe 1 noiembrie, cu gripă nouă. Analizele de laborator efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase din Piteşti au confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la pacientul care prezenta simptome specifice gripei şi au decis să-l trimită la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti.

Părinţii au refuzat internarea şi pacientul se află sub tratament la domiciliu, evoluţia lui fiind pozitivă.
Alte 74 de persoane care au călătorit în Israel împreună cu adolescentul diagnosticat cu gripă nouă se află sub monitorizare, pentru a se stabili dacă au contactat virusul. Potrivit reprezentanţilor DSP Argeş, niciuna dintre cele peste 60 de persoane cu care s-a luat deja legătura nu a prezentat simptome specifice gripei.
Tot în Argeş, o femeie de 31 de ani cu cetăţenie franceză, care a prezentat simptome specifice gripei noi, se află sub supraveghere medicală, rezultatele analizelor, aşteptate marţi, urmând să confirme sau să infirme diagnosticul.
Femeia, care lucrează la o societate cu capital străin din Argeş, a revenit din Franţa pe 31 octombrie, simptomele de gripă apărând în zilele următoare.
Potrivit directorului coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexendrescu, pacienta nu a fost la serviciu şi nu a intrat în contact decât cu soţul şi cu fiul ei, care sunt la rândul lor sub monitorizare. Pacientei i-au fost recoltate probe care au fost trimise la Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice O femeie de 31 de ani cu cetăţenie franceză, care a prezentat simptome specifice gripei noi, se află sub supraveghere medicală, rezultatele analizelor, aşteptate marţi, urmând să confirme sau să infirme diagnosticul, transmite corespondentul AGERPRES.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Argeş: Zeci de persoane monitorizate în cazul adolescentului depistat cu gripă nouă Un număr de 74 de persoane care au călătorit în Israel împreună cu adolescentul din Piteşti diagnosticat cu gripă nouă vor fi monitorizate, pentru a se stabili dacă au contractat virusul, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Toţi copiii sub doi ani vor fi consultaţi de medicii de familie; 12 cazuri de îmbolnăvire confirmate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi pacienţii cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.