Cele mai citite
 


Neamţ: Carantină şi în spitalele nemţene
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile judeţene au decis să instaureze carantina în cele cinci spitale nemţene, iar în şcoli sunt luate măsuri speciale pentru a preîntâmpina apariţia gripei A/H1N1.
Unităţile şcolare trebuie să se aprovizioneze cu măşti şi dezinfectant, să înfiinţeze comitete de gripă şi să asigure informarea elevilor şi a părinţilor cu privire la simptomele gripei şi la măsurile ce se impun în cazul prezenţei acestora.

Deşi până astăzi nu s-a înregistrat niciun caz de gripă nouă, două persoane care au fost diagnosticate cu acest virus au fost la un pas de a intra pe teritoriul judeţului. Din fericire, au fost identificate la timp, pe traseu, şi trimise în carantină.

Prefectura a activat planul de măsuri de prevenţie, iar, miercuri, în şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă vor fi discutate ultimele detalii legate de modul în care trebuie să intervină autorităţile în astfel de situaţii.

Conform informaţiilor primite de Autoritatea de Sănătate Publică Neamţ de la Ministerul Sănătăţii, până pe 25 noiembrie vor ajunge în judeţ 23.000 de doze de vaccin antigripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.