Cele mai citite
 


Modul de calcul al preţului CIP la medicamente va fi, în continuare, negociat
joi, 22 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente din România (ARPIM) au declarat, joi, după discuţiile avute cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, că sunt de acord cu faptul că preţul la medicamente va fi calculat la un curs de patru lei la un euro, ei precizând că vor mai avea loc discuţii în ceea ce priveşte modul de calcul al preţului CIP (preţul extern de intrare în ţară). (Sursa: Agerpres)

Astfel, experţi ai asociaţiei şi ai Ministerului Sănătăţii se vor întâlni în acest sens în zilele următoare.

Ministerul Sănătăţii ar dori ca preţul la medicamente să se calculeze potrivit preţului cel mai mic din 12 ţări europene, în timp ce reprezentanţii ARPIM agreează preţul cel mai mic din trei ţări europene.
Ministrul Sănătăţii a avut mai multe runde de întâlniri cu reprezentanţi ai producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de medicamente, precum şi ai Colegiilor Farmaciştilor, cu care au negociat modul de stabilire a noilor preţuri la medicamente. Această discuţie era mai mult decât necesară, întrucât preţul cu care medicamentele erau achiziţionate până acum, stabilit de către fostul ministru al Sănătăţii împreună cu reprezentanţi ai industriei farmaceutice, era la valoarea de 3,63 lei la un euro, în condiţiile în care cursul valutar s-a schimbat. Din această cauză o parte dintre importatorii de medicamente nu au mai furnizat farmaciilor medicamente foarte scumpe. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Voiculescu: 12 ţări europene vor pune bazele unui acord pentru a negocia cu sectorul farmaceutic Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, că 12 ţări din Europa Centrală şi de Est vor să pună bazele unui acord prin care să aibă o poziţie de negociere mai fermă cu sectorul farmaceutic pentru acces la medicamente.
Ministrul Sănătăţii i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a invitat joi pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate la discuţii cu privire la revendicările prezentate de aceştia.
Ministrul Sănătăţii a prezentat noua politică a medicamentului Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, noua politică a medicamentului, subliniind că principalele obiective sunt creşterea accesului pacientului la tratamente moderne, încurajarea prescripţiei generice pe bază de Denumire Comună Internaţională (DCI) şi stabilirea...
Ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul Victor Babeş Bucureşti - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, în urma unui raport primit de la Centrul pentru Boli Transmisibile care evidenţează o creştere a infecţiilor acute respiratorii, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul...
Ministrul Sănătăţii a vizitat maternitatea "Panait Sârbu" Bucureşti- Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă după-amiază, maternitatea "Panait Sârbu" din Capitală. El a declarat la finalul acestei vizite că a găsit totul în regulă, asistenţa medicală fiind asigurată potrivit standardelor. (sursa: Agerpres)
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...