Cele mai citite
 


Ungaria a produs peste 3 milioane de fiole de vaccin antigripal
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania ungară Omninvest a produs mai mult de trei milioane de fiole de vaccin împotriva noului virus A(H1N1), a declarat marţi ministerul sănătăţii de la Budapesta, Tamas Szekely, citat de MTI.
Oficialul a estimat că Omninvest îşi va atinge ţinta de a produce 4 milioane de vaccinuri până la 30 noiembrie.

Şaizeci de state s-au arătat interesul faţă de acest vaccin, însă Omninvest îl va exporta numai după ce va fi asigurat necesarul pentru Ungaria, de 6 milioane fiole, a indicat purtătorul de cuvânt al companiei, Zsolt Nemeth.

Farmaciile din Ungaria urmează să fie aprovizionate cu un stoc iniţial de 20-40 fiole de vaccin antigripal, a mai precizat ministrul Szekely.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Dr. Sandra Alexiu: Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal, urmând ca acesta să ajungă în cabinetele medicilor de familie în maximum două săptămâni, a declarat joi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, dr. Sandra Alexiu, la forumul naţional "Stop Gripă"...
Pandemia de H1N1 ar putea deschide calea spre un vaccin universal antigripal Pandemia de H1N1 din 2009, care a afectat aproximativ 60 milioane de persoane numai în SUA, ar putea deschide calea spre dezvoltarea unui vaccin antigripal eficient contra multiplelor tulpini virale, transmite AFP, care citează rezultatele unui studiu recent.