Cele mai citite
 


ANAT recomandă turiştilor să circule fără probleme şi să respecte recomandările Ministerului Sănătăţii
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patronatul Agenţiilor Naţionale de Turism recomandă turiştilor să circule fără probleme şi să asculte recomandările Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat al presă al Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).
'În ultima vreme am asistat la vehicularea, în mass-media, a unor ştiri care provoacă panică exagerată referitor la ameninţarea virusului gripei porcine A (H1N1). Acest virus este într-adevăr un virus nou, dar epidemiile de acest gen nu constituie o noutate. În 2005 a izbucnit gripa aviară A(H5N1), iar în 2002, SARS - Sindromul respirator acut sever. Aceste epidemii au fost severe, dar şi tipurile clasice de gripă pot provoca afecţiuni grave ducând până la deces', a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin.

Conform ANAT, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă restricţiile de 'Este în siguranţă să călătorim? DA. OMS nu recomandă restricţiile de călătorie referitoare la influenţa virusului A(H1N1). Astăzi, turismul global este un aspect obişnuit şi din ce în ce mai mulţi oameni călătoresc pentru afaceri şi pentru recreere. Limitarea călătoriilor şi impunerea de restricţii vor avea un efect foarte mic în stoparea extinderii oricărui virus, însă vor fi extrem de dăunătoare comunităţii globale', se arată pe site-ul OMS.

ANAT se alătură vocilor echilibrate din turism şi sănătate şi recomandă reprezentanţilor mass-media să tempereze panica exagerată pe această temă. 'Din cauza panicii generalizate pe plan mondial, unele destinaţii turistice au fost extrem de afectate, deşi în multe situaţii niciun turist nu a fost contaminat cu noul virus gripal. De exemplu, în Mexic s-au înregistrat în perioada aprilie-octombrie a.c. 271 de decese şi 45.809 de îmbolnăviri (multe dintre acestea cazuri uşoare), însă industria turistică a scăzut dramatic, din cauza panicii, cu 80 la sută, punând sute de mii de familii în dificultate.

ANAT sfătuieşte turiştii să călătorească în continuare spre destinaţiile dorite, dar să fie atenţi la indicaţiile Ministerului Sănătăţii, iar în cazul în care prezintă simptome de gripă, să contacteze urgent un medic.

'Facem apel la responsabilitatea tuturor factorilor de decizie şi de opinie, amintind că în această perioadă oricum izbucnesc epidemii de gripă în mod tradiţional, o foarte mare parte dintre români fiind afectaţi anual de anumite forme de gripă', se mai arată în comunicatul ANAT.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).
VIRUSUL ZIKA Brazilia este afectată nu numai de Zika, ci şi de gripa aviară Pe lângă virusul Zika, brazilienii se confruntă şi cu o epidemie de gripă aviară cu o mortalitate mai mare decât cea din 2015, cu patru luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează agenţia France Presse.
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Crucea Roşie Română oferă sprijin MS în contextul gripei cu virus A H1N1 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a activat deja, la nivel global, planul de acţiune în caz de pandemie.