Cele mai citite
 


Cluj: AJOFM restrânge activitatea la ghişee din cauza gripei noi
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj îşi va restrânge activitatea la ghişee, cu şomerii, pentru a evita contactul direct dintre angajaţii săi şi eventualele persoane bolnave de gripă nouă, iar comunicarea va fi realizată telefonic.
'Noi avem un contact direct şi trebuie să protejăm angajaţii şi pe ceilalţi care ar putea să intre în contact cu persoane bolnave şi, în felul acesta, ne gândeam ca, începând de luni, dosarele de şomaj să fie prelucrate electronic, să se depună la registratură, să fie contactat telefonic şomerul; în cazul în care dosarul este incomplet să fie completat, iar în cazul în care este complet, să fie convocat doar pentru semnarea deciziei de punere în plată', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Acesta spune că zilnic la AJOFM Cluj vin circa 1.000 de persoane, care intră în contact direct cu peste 90 la sută din cei 70 de angajaţi ai instituţiei, existând un pericol foarte mare de transmitere a gripei noi, cu atât mai mult cu cât multe dintre persoanele care îşi întocmesc dosarele de şomaj au locuit sau locuiesc în străinătate.

Daniel Don a mai spus că 13.000 de şomeri existenţi în Cluj depind de starea fizică a angajaţilor AJOFM şi că este importantă protejarea lucrătorilor agenţiei.

'Dacă în ziua în care trebuie să fie prezenţi la instituţia noastră starea lor de sănătate nu este bună, decât să infecteze alţi şomeri sau personalul agenţiei, mai bine să revină la instituţia noastră în alte dăţi, nefiind suspendaţi din plată', a explicat Don.

Directorul AJOFM a mai spus că prin noul sistem de lucru care va intra în vigoare de luni se realizează de fapt un preambul la un proiect de finanţare privind crearea în instituţie a unui sistem de call-center.

Daniel Don a explicat, de asemenea, că, de fapt, şomerii nu vor fi afectaţi de noile măsuri decât eventual în ceea ce priveşte consilierea faţă în faţă, însă a precizat că în condiţiile actuale de criză economică, oricum e destul de dificilă plasarea forţei de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical RSC Consulting, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au lansat miercuri, la Târgu Mureş, proiectul 'EMC - Educaţie Medicală Continuă', pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Cluj: Centre cu finanţare europeană pentru consilierea bolnavilor de cancer Bolnavii de cancer vor putea să beneficieze de consiliere în vederea reintegrării sociale, în urma unui proiect finanţat cu fonduri europene.
Proiecte cu finanţare europeană pentru Spitalul de Urgenţă Cluj Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a obţinut finanţarea pentru un proiect destinat absolvenţilor învăţământului medical.
Cluj: Noul sistem de finanţare nu avantajează CJAS, afirmă conducerea instituţiei Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Aproximativ 50% din bolnavii trataţi în spitalele din Cluj-Napoca vin din alte judeţe, iar noul sistem de finanţare a serviciilor medicale, aplicat din acest an, nu avantajează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele - director general al CJAS Cluj...
Cluj: Proiect cu finanţare europeană împotriva îmbătrânirii cerebrale Fundaţia Ana Aslan International derulează un proiect care are ca scop dezvoltarea de competenţe în domeniul îmbătrânirii cerebrale în mai multe specialităţi medicale, iar unul dintre stagiile de pregătire a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca.