Cele mai citite
 


Hunedoara: Comitete de gripă în fiecare şcoală
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul Şcolar Hunedoara a solicitat tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ să înfiinţeze comitete de gripă, formate din trei până la cinci persoane, care vor monitoriza starea de sănătate a elevilor la începutul fiecărei zile de curs.
'Este o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă în şcoli. Membrii comitetelor de gripă vor monitoriza, la începutul fiecărei zile, starea de sănătate a elevilor, iar acolo unde constată că aceştia sunt răciţi, le curge nasul, au febră, tuşesc sau prezintă alte simptome ale bolii, trimit copiii la medicul de familie. Acesta va decide dacă elevul mai poate veni la şcoală sau trebuie să rămână acasă', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar adjunct Ilie Pârvan.

Din comitetele de gripă fac parte, obligatoriu, medicul sau asistentul medical şcolar.

Acolo unde nu există cabinete medicale şcolare, în comitetele de gripă au fost cooptaţi profesorul de biologie sau cel care predă materia opţională Educaţie pentru Sănătate.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Hunedoara a mai solicitat directorilor de şcoli să procure măşti de protecţie împotriva gripei pentru unităţile de învăţământ pe care le conduc, în funcţie de veniturile proprii de care dispun. În cazul unor fonduri insuficiente, directorii au fost sfătuiţi să se adreseze autorităţilor locale în vederea acordării unor sume de bani de la bugetele primăriilor.

De asemenea, la orele de dirigenţie, profesorii vor prezenta elevilor măsurile de profilaxie a gripei şi regulile de igienă care trebuie respectate pe tot parcursul zilei.

În judeţul Hunedoara nu au fost semnalate, până marţi, cazuri de gripă sezonieră sau gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Tulcea: Fonduri insuficiente pentru cabinetele medicale şcolare Conducerea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea speră ca în bugetul de anul viitor se vor aloca fondurile necesare pentru susţinerea activităţii cabinetelor medicale şcolare, pentru că în momentul de faţă nu se poate asigura plata salariilor personalului din aceste cabinete.
Tulcea: Fonduri insuficiente pentru cabinetele medicale şcolare Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) din Tulcea speră că la rectificarea bugetară se vor aloca fonduri pentru susţinerea activităţii cabinetelor medicale şcolare, numai bugetul din anul în curs pentru cheltuielile materiale ale acestora fiind de zece ori mai mic decât cel din anul anterior...
Peste 400 de cabinete medicale şcolare în Capitală Un număr de 410 cabinete şcolare de medicină generală, aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), funcţionează, în prezent, la nivelul grădiniţelor, şcolilor şi liceelor bucureştene, a declarat, vineri, primarul general Sorin Oprescu.
Hunedoara: Campanie de prevenire a transmiterii HIV/SIDA în comunităţile de romi Cel puţin 250 de adolescenţii şi tineri romi din oraşele Haţeg, Petroşani, Vulcan şi Lupeni vor fi instruiţi asupra modului de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul HIV/SIDA, în cadrul unei campanii începute, miercuri, de specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor...
Policlinica spitalului municipal şi un liceu din Hunedoara vor fi reabilitate cu fonduri europene Policlinica Spitalului municipal "Alexandru Simionescu" şi Colegiul Economic "Emanuil Gojdu", ambele din municipiul Hunedoara, vor fi reabilitate în baza a două proiecte în valoare totală de 3,32 milioane de euro, din care 2,12 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene...