Cele mai citite
 


Dolj: Alte opt cazuri de gripă nouă, confirmate la Filiaşi
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte opt persoane - şase elevi şi doi profesori - au fost identificate în ultimele 24 de ore cu gripa AH1N1 în focarul din oraşul doljean Filiaşi, numărul cazurilor ajungând la 17, din care două sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în ultimele 24 de ore, trei copii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţiose din Craiova, iar alţi trei copii şi doi adulţi, cadre didactice la şcoala generală din Filiaşi, sunt izolaţi la domiciliu. Diagnosticul a fost pus pe baza semnelor clinice şi în actualul context epidemiologic. Toate persoanele primesc tratament cu Tamiflu.

În judeţul Dolj, numărul cazurilor de gripă AH1N1 confirmate luni era de 12, motiv pentru care o şcoală din Filiaşi a fost închisă şi s-a instituit carantina în toate spitalele din judeţ.

După ce la şcoala generală din Filiaşi au fost descoperite, luni, zece cazuri de gripă AH1N1 - şapte elevi, un profesor, un părinte şi fratele unui elev bolnav -, şcoala a fost închisă temporar pentru şapte zile începând de luni.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în acest moment în judeţ există un focar de gripă la Filiaşi, cu 15 cazuri, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire la două asistente medicale.

La Filiaşi, primele două cazuri au fost confirmate vineri, 30 noiembrie, la un elev şi o elevă de clasa a VI-a. Alte cinci cazuri au fost confirmate duminică, 1 noiembrie, la trei elevi din trei clase a V-a. Tot în focarul de la Filiaşi au mai fost confirmaţi ca pozitivi încă doi contacţi familiali, fiind vorba de mama fetiţei de clasa a VI-a şi, respectiv, fratele băiatului din clasa a VI-a. Ultimul caz de la Filiaşi confirmat pozitiv, luni, cu AH1N1 este al uni profesor de la aceeaşi şcoală generală.

Şcoala generală din Filiaşi a fost închisă temporar, iar ancheta epidemiologică a DSP Dolj continuă, ceilalţi contacţi aflaţi la domiciliu fiind strict monitorizaţi zilnic de medicii de familie pe listele cărora sunt înscrişi.

După ce două asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost depistate pozitiv cu virusul AH1N1, în toate spitalele din judeţ s-a instituit carantina, iar ancheta epidemiologică continuă şi aici pentru identificarea tuturor contacţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj: Cursurile mai multor clase de liceu şi ale unei grupe de studenţi, suspendate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a decis, miercuri, din cauza gripei noi, suspendarea, pentru şapte zile, cursurilor a două clase ale liceului 'Dimitrie Filişanu' din Filiaşi, a cursurilor unei clase de la Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' şi a activităţii unei grupe de studenţi din anul II de...
Dolj: Alte cinci cazuri de gripă nouă confirmate în judeţ În judeţul Dolj au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, alte cinci cazuri noi de gripă AH1N1. Patru din cele cinci cazuri au fost înregistrate la elevi din Filiaşi şi Craiova, iar un caz a fost înregistrat în comuna doljeană Braloştiţa la un bărbat de 36 de ani. Toate cele cinci cazuri constituie...
Dolj: O şcoală închisă şi toate spitalele în carantină Numărul cazurilor de gripă A/H1N1 confirmate în judeţul Dolj a ajuns, luni, la 12, motiv pentru care o şcoală din Filiaşi a fost închisă şi s-a instituit carantina în toate spitalele din judeţ.
Dolj: Un copil de trei luni a contactat gripa AH1N1 În oraşul doljean Filiaşi au fost confirmate marţi după-amiază alte două noi cazuri de gripă AH1N1, unul fiind la o fetiţă de numai 3 luni.
Dolj: Cursuri suspendate în 10 şcoli şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie În judeţul Dolj, din cauza cazurile de gripă nouă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea cursurilor la 10 clase de şcoală generală şi liceu din tot atâtea unităţi de învăţământ, precum şi la două grupe de studenţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie.