Cele mai citite
 


Hunedoara: Vaccinurile gratuite împotriva gripei, la jumătate din necesar
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 31.000 de doze gratuite de vaccin antigripal vor ajunge în judeţul Hunedoara de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, cantitatea acoperind doar jumătate din necesarul pentru imunizarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani împotriva gripei sezoniere.
'În urma licitaţiei publice organizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara am reuşit să achiziţionăm 30.900 de doze de vaccin antigripal. Primele doze vor sosi în judeţ în următoarele zile şi vor fi distribuite medicilor de familie', a declarat, marţi, dr. Sanda Cârciumaru, şeful Serviciului de Epidemiologie din cadrul DSP Hunedoara.

La rândul său, directorul DSP Hunedoara, dr. Dumitra Ştefan, a precizat că printre primele persoane care vor fi imunizate se vor afla cadrele medicale din unităţile de primire a urgenţelor, cele din secţiile de boli infecţioase şi cele care lucrează în secţiile de pneumologie.

În ceea ce priveşte materialele de protecţie pentru cadrele medicale, directorul DSP Hunedoara a menţionat că stocul existent este mic, motiv pentru care a fost solicitată suplimentarea acestuia din rezerva Ministerului Sănătăţii.

'Avem puţine măşti de protecţie. Sperăm să primim mai multe de la Ministerul Sănătăţii', a afirmat dr. Dumitra Ştefan.

În judeţul Hunedoara nu au fost consemnate, până marţi, cazuri de îmbolnăviri de gripă sezonieră sau gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
Hunedoara: Medicii de familie vor primi dozele de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va primi, în următoarele două zile, cel puţin 7.000 de doze de vaccin antigripal achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, medicii de familie urmând să intre în posesia vaccinurilor gratuite începând de joi, 15 noiembrie.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.