Cele mai citite
 


Ordonanţă privind plata unor salarii în sistemul de sănătate
joi, 22 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drepturile salariale ale lunii decembrie 2008 şi cele aferente trimestrului I al anului 2009 pentru personalul care acordă asistenţă medicală preventivă în cabinetele medicale, organizate în unităţile de învăţământ, vor fi asigurate din bugetul Ministerului Sănătăţii, din fonduri de la bugetul de stat şi din venituri proprii, precizează textul unei ordonanţe adoptate, joi, de Executiv. (Sursa: Agerpres)

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Guvernului transmis AGERPRES, aceeaşi prevedere se aplică şi asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari rromi, în baza contractelor de muncă valabile până la data de 31 decembrie 2008.

Prin OUG 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii Publice către autorităţile administraţiei publice locale, s-a prevăzut ca, începând din data de 1 ianuarie 2009, să fie transferate consiliilor locale sau judeţene, după caz, atribuţii şi competenţe a căror finanţare se va face prin transferuri din bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2009. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri şi principii care vor fi promovate de MS pentru aplicarea politicilor de sănătate publică Ministerul Sănătăţii (MS) a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) a furnizărilor din privat, dar şi informaţii referitoare la noi măsuri şi principii pe care le va promova pentru aplicarea politicilor de sănătate publică...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.