Cele mai citite
 


România va acorda 20.000 de doze de vaccin pandemic R. Moldova
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Autorităţile române au promis Republicii Moldova 20.000 de doze de vaccin pandemic la finele lunii noiembrie, a declarat marţi ministrul sănătăţii al Republicii Moldova, Vladimir Hotineanu.
Într-o informaţie prezentată în parlament, Hotineanu a declarat că se preconizează ca la 26 noiembrie Institutul naţional de cercetare-dezvoltare 'Cantacuzino' să înceapă să producă acest vaccin în serie, iar Bucureştiul a promis ca din primul lot de vaccin să acorde şi Republicii Moldova cantitatea menţionată de doze. 'Din acest lot vor fi vaccinate grupurile cele mai mare de risc', a spus ministrul moldovean.

El a mai anunţat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a acceptat să furnizeze Moldovei vaccin pentru 10% din populaţie, adică aproximativ 400.000 doze, dar care vor ajunge abia la finele lunii decembrie. De asemenea, SUA au promis acordarea a 50.000 de doze.

Totodată, Hotineanu a declarat că Ucraina a solicitat, la rândul său, ajutor din partea guvernului moldovean în vederea primirii anumitor preparate. Urmează ca guvernul să examineze această solicitare, a menţionat el.

Ministrul moldovean al sănătăţii a confirmat şi cel de-al doilea caz de deces de gripă tip A, înregistrat luni. Este vorba de un bărbat de 35 de ani din Drochia, zona de nord a ţării, care s-a întors cu câteva zile în urmă din Rusia.

Până în prezent, autorităţile moldovene au înregistrat 160 de cazuri suspecte de infecţia cu virusul gripa A (H1N1), dintre care 30 de cazuri au fost confirmate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă 350.000 doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) au ajuns din România la Chişinău România a transmis Republicii Moldova încă 350.000 de doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) din lotul total de 500.000 acordat Republicii Moldova.
Experţi ai OMS verifică de luni linia de producţie de la Cantacuzino Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor veni în perioada 24 - 28 februarie la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a constatat că anumite neconformităţi...
Ministrul Sănătăţii: Un milion de doze de vaccin BCG pentru nou-născuţi sosesc marţi în ţară Sfântu Gheorghe, 28 iun /Agerpres/ - Un milion de doze de vaccin BCG, importate din străinătate, care vor fi folosite pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, vor sosi marţi în ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.