Cele mai citite
 


Oprescu consideră că România trebuia să cumpere vaccinul antigripal din străinătate
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat marţi, la Drobeta Turnu Severin, că România trebuia să cumpere din străinătate, încă din luna iulie, vaccinul împotriva noului virus A/H1N1, pentru a se face prevenţie din timp, chiar dacă era mai scump decât cel produs la Institutul Cantacuzino.
'Este o tâmpenie şi o aberaţie să spui că la noi, la Institutul Cantacuzino, se produce vaccin cu 0,95 de eurocenţi, iar dacă îl cumpăram din străinătate, în luna iulie, era 2 euro. Ei şi? Niciodată poporul ăsta nu a beneficiat de actul de prevenţie. Majoritatea celor responsabili habar nu au ce înseamnă pandemie', a susţinut prof. dr. Sorin Oprescu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că România trebuia să cumpere vaccinul din exterior, imediat ce cazurile s-au înmulţit în străinătate.

Pe de altă parte, Sorin Oprescu i-a transmis liderului social-democraţilor, Mircea Geoană, 'să tacă din gură', cu referire la propunerea acestuia de înfiinţare a unei companii farmaceutice naţionale, din care să facă parte Antibiotice Iaşi şi Institutul Cantacuzino.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Sorin Oprescu critică faptul că România nu a cumpărat din străinătate vaccinul pentru gripa nouă Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Sorin Oprescu a criticat, marţi, decizia autorităţilor române de a nu cumpăra din străinătate vaccinul împotriva virusului gripei A/H1N1.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Onu (Institutul Cantacuzino): Vaccinul antigripal nu poate fi produs pentru sezonul 2016/2017 dacă nu primim finanţare Adrian Onu, directorul demisionar al Institutului Cantacuzino, a declarat marţi că în cazul în care instituţia nu primeşte finanţare într-o lună, cel mult două, nu se poate produce vaccinul antigripal pentru sezonul 2016/2017.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.