Cele mai citite
 


Prof. dr. Adrian Streinu Cercel va participa la şedinţa CSAT
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a anunţat, marţi, la ieşirea din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că va participa la şedinţa CSAT şi a precizat că şi-a înaintat demisia din motive strict personale, fără a comenta dacă gestul său a avut vreo legătură cu ultimele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu.
Întrebat care au fost motivele pentru care şi-a înaintat demisia din funcţia de secretar de stat, Adrian Streinu Cercel a declarat: 'Din motive personale'.

Adrian Streinu Cercel s-a aflat, marţi după-amiază, la Comisia de sănătate publică pentru a face o informare privind situaţia şi măsurile ce trebuie luate pentru a depăşi perioada pandemiei de gripă nouă. El a declarat că aceste măsuri fac parte din planul naţional de luptă împotriva pandemiei şi trebuie susţinute financiar.

Prof. dr. Streinu-Cercel a precizat că în momentul de faţă nu se mai pune problema importului de vaccin împotriva gripei A/H1N1, ci această problemă s-a ridicat în urma cu circa o săptămână, în contextul detectării celor două focare de infecţie.

'Cum producătorii de vaccin ne-au spus că au nevoie de un interval de circa opt săptămâni, practic veneam peste calendarul Institutului Cantacuzino şi nu se mai făcea utilă această achiziţie', a declarat Streinu Cercel.

El a mai precizat că vaccinul produs de Institutul Cantacuzino are o calitate foarte bună, reacţiile adverse sunt mult mai mici decât la vaccinul Senzorine şi generează anticorpi la o singură administrare.

'Vaccinul este gata. Administrarea va începe în jurul datei de 26-27 noiembrie, conform calendarului Institutului Cantacuzino. (...) Institutul s-a mişcat foarte bine şi nu pot decât să-i felicit pe colegii de acolo', a spus Streinu Cercel.

Medicul a precizat că ajutoarele pentru Republica Moldova şi Ucraina sunt în discuţie, dar ele au fost avizate atât de preşedintele Traian Băsescu, cât şi de ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Băsescu: România va fi capabilă să înceapă vaccinarea împotriva gripei noi peste zece zile România nu va importa nici un vaccin împotriva gripei noi pentru că are în momentul de faţă un milion de astfel de doze la Institutul Cantacuzino, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu.
Dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS: Există stocuri de vaccin antitetanos în DSP-uri şi în unităţile sanitare Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Pană, precizează, joi, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că există stocuri de vaccin antitetanos atât în DSP-uri cât şi în unităţile sanitare cu paturi, potrivit verificărilor efectuate în data de 10 aprilie.
Videanu va cere în Guvern suplimentarea fondurilor pentru vaccinul împotriva gripei AH1N1 Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, după audierile din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că va cere în şedinţa de Guvern suplimentarea cu 38 milioane de lei a fondurilor alocate pentru achiziţionarea de fiole de vaccin şi pentru materialele de protecţie împotriva...
Videanu: Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie, a declarat, marţi, ministrul interimar al sănătăţii, Adriean Videanu, la inaugurarea hidrocentralei de la Movileni.