Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Criză de medici la Spitalul de Urgenţă Târgovişte
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Urgenţă Târgovişte se confruntă cu criza medicilor, dar şi cu lipsa fondurilor, astfel că în prezent sunt internaţi numai pacienţii grav bolnavi.
Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte spun că fac cu greu faţă afluxului mare de pacienţi care se prezintă zilnic la această secţie, unul dintre motive fiind şi numărul redus de cadre medicale.

Garda este asigurată, la acestă secţie, de doar patru cadre medicale de specialitate, deşi aici ar fi nevoie de cel puţin 12 medici. Conducerea spitalului a organizat mai multe concursuri pentru aceste locuri vacante, dar numărul celor interesaţi a fost foarte mic.

Directorul medical al Spitalul de Urgenţă Târgovişte, Carmen Marcu, spune că un medic de la urgenţe consultă peste 150 de pacienţi în 24 de ore.

Spitalul se confruntă şi cu lipsa fondurilor. În luna septembrie Ministerul Sănătăţii a retras din fondul bugetar alocat spitalului o sumă importantă de bani, pe care a alocat-o Spitalului de Psihiatrie de la Gura Ocniţei, în momentul când unitatea medicală de la Gura Ocniţei a trecut din subordinea consiliului judeţean în cea a ministerului.

''Spitalul a terminat contractul cu Casa de Sănătate la sfârşitul lunii septembrie, iar numărul de internaţi a crescut. Noi am mai făcut 400 de internări pentru care încă nu am primit banii de la CJAS şi trebuie să găsim o soluţie să ne recuperăm banii. Până în momentul de faţă nu am avut nici o promisiune de soluţionare a situaţiei de criză, pe care o resimţim atât noi cât şi cei care au probleme medicale. Trebuie să internăm doar cazurile de urgenţă, atât ne permite bugetul'', a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţe Târgovişte, Carmen Marcu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Criză de medici la Spitalul de Urgenţă Târgovişte Spitalul de Urgenţă Târgovişte se confruntă cu criza medicilor, iar doctorii spun că fac cu greu faţă afluxului mare de pacienţi care se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Buzău: Patru medici de Unitatea de Primiri Urgenţe şi-au dat demisia Patru medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău şi-au dat miercuri demisia.
Maramureş: Ecograf nou pentru Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Baia Mare Baia Mare, 18 feb /Agerpres/- Preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a declarat joi că organizaţia urmează să achiziţioneze un ecograf destinat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.