Cele mai citite
 


Rusia: 14 persoane au murit de gripa A/H1N1
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Rusia, peste 3.000 de persoane s-au îmbolnăvit de gripa A/H1N1 şi 14 dintre acestea au decedat, a anunţat marţi ministrul adjunct rus al sănătăţii, Veronika Skvorţova, potrivit Interfax.
'În Rusia s-au înregistrat 3.122 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1. 14 persoane au murit din cauza acestei noi forme de gripă', a precizat Veronika Skvorţova. 'Mulţi din cei care au contactat virusul s-au însănătoşit, în prezent mai sunt 1.200 de bolnavi', a adăugat ea. Veronika Skvorţova a făcut apel la populaţie să nu intre în panică, întrucât, a spus ea, nu există motive reale pentru ca situaţia să iasă de sub control. 'În fiecare lună, în Rusia mor de inimă 4.000 de oameni, de cancer - 24.000, de boli infecţioase - 2.600, iar de gripa porcină au murit 14 oameni', a amintit ministrul rus.

În acelaşi timp, Veronika Skvorţova a anunţat că Rusia a întărit măsurile de control sanitar la graniţa cu Ucraina, ţară în care 71 de oameni au decedat din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii, oficial fiind confirmate 22 de cazuri de gripă A/H1N1, după cum indica luni ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, Vasili Lazorişineţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
VIRUSUL A/H1N1 Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni Cel puţin 107 persoane, între care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări, transmite EFE joi.
(Corespondenţă) Cazuri de gripă A/H1N1 la graniţa României (presa bulgară) Sofia, 23 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Două cazuri de gripă de tip California, A/H1N1, au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România, scrie miercuri cotidianul sofiot Monitor.
Gripa porcină face primele victime în Rusia Gripa porcină a făcut trei victime marţi în Rusia. O femeie în vârstă de 53 de ani s-a stins din viaţă într-un spital din Moscova, iar alte două - într-o clinică din oraşul Cita, în Transbaikalia. Una dintre ele era însărcinată în luna a opta. Din păcate, medicii nu au putut salva copilului. Cadrele...
Maramureş: Virusul A/H1N1, confirmat la o femeie gravidă În urma determinărilor de laborator efectuate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1 la o femeie gravidă în vârstă de 31 de ani din localitatea Petrova, judeţul Maramureş, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.
Prahova: Decesul tinerei diagnosticate cu gripă A/H1N1, cercetat de Poliţie Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova s-a sesizat din oficiu în cazul decesului tinerei de 23 de ani diagnosticată cu virusul A/H1N1.