Cele mai citite
 


Giurgiu: Măsuri speciale la frontieră pentru gripa nouă
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, a propus măsuri suplimentare de siguranţă în domeniul sănătăţii la frontiera româno-bulgară în contextul gripei noi.
'Până acum lucrau la cabinetul medical de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, specialişti în medicina umană şi în medicina veterinară, în unul sau două schimburi, iar în contextul semnalării de noi cazuri de gripă porcină am luat măsura ca la cabinetul medical de la frontieră să fie asigurată non-stop asistenţa medicală', a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.

El spune că va menţine această măsură măcar până va trece acest val de epidemie.

Totodată, prefectul judeţului a spus că a luat legătura cu conducerea spitalelor din judeţ şi cu cu Autoritatea de Sănătate Publică şi a fost informat că judeţul Giurgiu dispune de fonduri suficiente de medicamente pentru noua gripă, toate spitalele din judeţ au intrat în carantină şi suspiciunile de îmbolnăviri cu gripa nouă vor fi îndrumate către spitalele de specialitate din Bucureşti.

Până acum în judeţul Giurgiu nu a fost semnalat niciun caz de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Giurgiu: Gripa nouă se extinde printre elevii din judeţ Gripa nouă se extinde, printre elevii din judeţul Giurgiu fiind înregistrate două noi cazuri de îmbolnăvire, la Colegiul Naţional 'Ion Maiorescu' din municipiul Giurgiu şi la o şcoală din localitatea Izvoarele.
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Alba: Noi cazuri de gripă nouă Alte opt cazuri de gripă nouă au fost confirmate miercuri în Alba, patru dintre acestea fiind înregistrate în rândurile unor elevi de la Colegiul 'Lucian Blaga' din Sebeş, motiv pentru care au fost suspendate cursurile până săptămâna viitoare.
Streinu Cercel: 174 de noi cazuri de gripă nouă în ultima săptămână În ultima săptămână s-au înregistrat 174 noi cazuri de gripă nouă, iar numărul de îmbolnăviri s-a ridicat la 555, a anunţat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel.
Giurgiu: Sistemul sanitar pregătit pentru eventuale îmbolnăviri de gripă nouă Sistemul sanitar din judeţul Giurgiu este pus la punct în ceea ce priveşte managementul situaţiei în cazul înregistrării de îmbolnăviri cu gripă nouă, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu.