Cele mai citite
 


Vaslui: Măsuri împotriva gripei noi
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile medicale din judeţul Vaslui au limitat, marţi, accesul vizitatorilor, în baza unui ordin dat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. În acelaşi timp, în unităţile şcolare din judeţ s-au luat o serie de măsuri pentru prevenirea gripei AH1N1. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, cadrele didactice au obligaţia să îndrume către medicii de familie elevii care prezintă simptome de răceală sau gripă.
'Au fost luate o serie de măsuri specifice, mai ales că ne învecinăm cu Iaşiul, judeţ care se confruntă deja cu problema gripei noi. Totodată, am convocat o întâlnire a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre toate măsurile ce vor fi luate în vederea prevenirii apariţiei şi răspândirii gripei noi şi despre felul în care instituţiile statului trebuie să se implice', a declarat, marţi, prefectul judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaei.

La nivelul judeţului Vaslui nu s-a înregistrat nici un caz de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Spital recent reabilitat, dar fără autorizaţii ISU, în atenţia senatorul Nelu Tătaru Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a efectuat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o serie de verificări la Spitalul Municipal din Huşi, după ce senatorul liberal de Vaslui, Nelu Tătaru, a atras atenţia asupra faptului că unitatea sanitară, deşi recent modernizată şi reabilitată, nu a fost...
Vaslui: Infirmieră de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectată cu Clostridium difficile O infirmieră din cadul Secţiei Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui s-a infectat cu bacteria Clostridium difficile, nefiind stabilit dacă aceasta a contractat infecţia în cadrul unităţii sanitare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Ana Rinder.
Vaslui: Bebeluş cu boală diareică acută, izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un bebeluş în vârstă de şapte luni, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, a fost diagnosticat cu boală diareică acută. Cazul a fost raportat de conducerea unităţii sanitare atât la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, cât şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din...
Argeş: Toţi copiii sub doi ani vor fi consultaţi de medicii de familie; 12 cazuri de îmbolnăvire confirmate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi pacienţii cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.
Vaslui: Anchetă la Spitalul de Urgenţă după ce unitatea a fost amendată Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a dispus efectuarea unei anchete administrative la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 70.000 de lei de Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice pentru încălcarea unor proceduri de atribuire...