Cele mai citite
 


Irinel Popescu: Sănătatea nu poate avea un buget mai mic decât în 2008
joi, 22 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prof. dr. Irinel Popescu, a declarat, joi, la Craiova, că, în acest an, pentru sănătate nu se poate solicita un buget mai mic decât cel de anul trecut, deşi este situaţie de criză şi trebuie luate măsuri în consecinţă. (Sursa: Agerpres)

Dacă investiţiile din alte sectoare, precum infrastructura, mai pot aştepta, la sănătate nu se poate renunţa, iar în acest domeniu obligaţiile sunt la fel de mari ca şi cele de anul trecut, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Irinel Popescu.

'Poate şi ca părere personală, dar şi ca responsabilitate a funcţiei eu nu pot să îmi permit să solicit un buget mai mic pentru sănătate decât cel de anul trecut, chiar dacă bugetul general va fi mai mic. Într-o astfel de perioadă, chiar dacă asta poate avea consecinţe asupra economiei, după mine este mai uşor să renunţi să faci un drum, că şi-aşa nu am făcut prea multe sau e mai uşor să renunţi poate chiar şi la îmbunătăţirea infrastructurii sau la orice alt proiect decât la sănătate, la care nu poţi să renunţi. Oamenii sunt la fel de bolnavi, necesităţile lor sunt la fel de mari, obligaţia de a-i trata şi de a-i vindeca, atunci când se poate, este aceeaşi. Noi vom solicita un buget cel puţin la nivelul anului trecut', a susţinut preşedintele CNAS.
El a declarat totodată că nu doreşte să schimbe, cel puţin deocamdată, procentul alocat diverselor sectoare, considerând că unele sunt prioritare şi altele nu.
'Avem un sistem din ce în ce mai bun de informatizare şi doar pe baza unor date clare putem schimba procentul de finanţare alocat unor sectoare, atunci când vom avea o justificare cifrică. Până atunci eu, care lucrez într-un spital şi acest lucru mi se pare un avantaj pentru că ştiu foarte bine realităţile din teren şi pot să mă refer la ele în cunoştinţă de cauză, continui să cred că spitalele sunt sectorul cel mai prost finanţat dintre toate sectoarele sistemului de sănătate din România. Dar, cu toate astea, deocamdată, câtă vreme este o afirmaţie subiectivă şi câtă vreme nu există justificare cifrică de realocare a resurselor după altă manieră decât cea de faţă aş păstra finanţarea ca atare', a explicat Irinel Popescu. AGERPRES/(Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Irinel Popescu - Suplimentarea bugetului Sănătăţii, necesară Târgu Mureş, 26 mai /Agerpres/ - Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Irinel Popescu, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de suplimentarea bugetului alocat Sănătăţii, în caz contrar existând riscul intrării într-un blocaj financiar.
CNAS militează pentru îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a apreciat, luni, într-un comunicat, transmis AGERPRES, că 'nu este uşor de acoperit necesarul pentru toţi pacienţii cronici care ar putea beneficia de tratament' în condiţiile creşterii costurilor medicamentelor, a tratamentelor inovatoare utilizate în multe programe...
CNAS va derula un subprogram de radioterapie în cadrul Programului naţional de oncologie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va derula un subprogram de radioterapie, parte integrantă a Programului naţional de oncologie, a anunţat marţi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Prof. dr. Irinel Popescu: Prostatectomia realizată prin chirurgie robotică ar trebui finanţată de CNAS Prostatectomia realizată prin intermediul chirurgiei robotice ar trebui să fie finanţată printr-un program de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece prin acest tip de intervenţie rezultatele sunt cele mai bune, a declarat, joi, prof. dr. Irinel Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă...
Ţibichi (CNAS): Există trei mari probleme, una se referă la fondurile limitate în sistem Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, a declarat joi că una dintre problemele din sistemul de asigurări de sănătate este legată de fondurile limitate, arătând că se colectează de la contribuabili 20 miliarde de lei, în condiţiile în care se cheltuie 26 miliarde de lei.
Radu Ţibichi (CNAS): Ne gândim la extinderea principiului de contributivitate la fondul de sănătate Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat, joi, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că se ia în calcul extinderea principiului contributivităţii prin aportul bugetului de stat la constituirea...