Cele mai citite
 


Satu Mare: DSP recomandă evitarea călătoriilor în Ucraina
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a recomandat, marţi, locuitorilor judeţului să evite călătoriile în Ucraina din cauza noii gripe.
'Facem un apel tuturor persoanelor, în special celor cu micul trafic, să-şi rărească sau chiar să evite deplasările în Ucraina pentru a evita răspândirea virusului A/H1N1', a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul DSP, Dorel Coica.

Acesta a arătat că în Vama Hameu, de la frontiera cu Ucraina, s-au luat măsuri speciale, au fost împărţite 250 de măşti şi 250 de perechi de mănuşi. Poliţiştii din Petea au solicitat şi ei mănuşi, dar deocamdată nu sunt suficiente, a spus directorul DSP. De asemenea, la nivel judeţean este pregătită o ambulanţă specială care să intervină în caz de nevoie.

Referitor la primul suspect, un preot, de gripă nouă din judeţ, directorul adjunct, Lidia Tămaş, a declarat că şansele ca acesta să fie într-adevăr infectat cu A/H1N1 sunt mici, starea lui fiind bună. Totuşi, medicii de la Spitalul de Boli Contagioase i-au recoltat probe biologice şi le-au trimis la analiză la un laborator din Bucureşti, rezultatele urmând să apară peste câteva zile. Preotul de 40 de ani s-a prezentat cu o răceală la spital, după o excursie în Israel. Alături de acesta au fost şi alţi sătmăreni, însă doar el are simptome de răceală. Până la rezultatele analizelor, acesta va rămâne izolat la domiciliu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Copii suspecţi de scarlatină la o şcoală Trei copii de la o şcoală din municipiul Satu Mare au fost internaţi la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Satu Mare cu suspiciunea de scarlatină, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) deschizând o anchetă.
Satu Mare: DSP a primit 8.500 de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit 8.500 de doze de vaccin antigripal care urmează să fie repartizate grupelor de risc, informează un comunicat de presă al Instituţiei.
Suceava: 20 de cazuri de gripă nouă, într-o săptămână Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că în judeţ s-au diagnosticat clinic, în ultima săptămână, 104 cazuri suspecte de gripă nouă A/H1N1, dintre care 20 au fost confirmate la Institutul Cantacuzino.
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...
Satu Mare: DSP a primit 800 de doze de vaccin împotriva hepatitei B, după o criză de trei luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a primit de la Ministerul Sănătăţii 800 de doze de vaccin împotriva hepatitei B pentru bebeluşi, după o criză de trei luni, 650 de copii fiind nevaccinaţi.
Satu Mare: Mai mulţi copii au ajuns la spital, după ce au fost la ştrand Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a deschis o anchetă pentru a vedea circumstanţele în care 18 copii au ajuns la Urgenţă după ce au fost într-o zonă de agrement.