Cele mai citite
 


Preşedintele Comisiei de sănătate a Camerei: Vaccinul pandemic nu a fost testat pe copii
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar, a declarat marţi că vaccinul împotriva gripei A/H1N1, care este produs în România, nu a fost testat pe copii şi, în aceste condiţii, el nu va putea fi administrat decât după luna ianuarie 2010.
'Un lucru care mă sperie este că acest vaccin nu a fost testat pe copii şi, prin urmare, o categorie a populaţiei supraexpusă îmbolnăvirii cu acest virus nu va fi protejată decât după ianuarie 2010', a declarat Nassar, după informarea pe care secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, care a demisionat din funcţie, a susţinut-o marţi în faţa membrilor Comisiei de sănătate a Camerei.

Ea a precizat, în acest context, că nimeni nu şi-ar asuma responsabilitatea să folosească acest vaccin înainte de a obţine avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Adrian Streinu-Cercel s-a aflat, marţi după-amiază, la Comisia de sănătate publică pentru a prezenta o informare privind situaţia şi măsurile ce trebuie luate pentru a depăşi perioada pandemiei de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Sorin Oprescu critică faptul că România nu a cumpărat din străinătate vaccinul pentru gripa nouă Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Sorin Oprescu a criticat, marţi, decizia autorităţilor române de a nu cumpăra din străinătate vaccinul împotriva virusului gripei A/H1N1.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Călăraşi: Peste 4.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei A/H1N1 Un număr de 4.484 de persoane din judeţul Călăraşi au fost vaccinate împotriva gripei cu virus pandemic A/H1N1, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Vrancea: Se aşteaptă dozele de vaccin împotriva gripei A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au solicitat de la Ministerul Sănătăţii alocarea a 48.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1.
UPDATE: Adrian Streinu-Cercel: Cei care prezintă viroze să se izoleze imediat la domiciliu Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului 'Matei Balş' din Capitală, a făcut un apel, miercuri, la populaţie, ca, în cazul în care prezintă simptome de viroză, să se izoleze imediat la domiciliu.