Cele mai citite
 


Farmaciile, luate cu asalt de bistriţenii panicaţi de gripa nouă
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Măştile, vaccinurile antigripale şi medicamentele antigripale au fost cele mai vândute produse, marţi, în farmaciile din judeţul Bistriţa-Năsăud, în urma anunţului făcut de autorităţile centrale, potrivit căruia numărul cazurilor de transmitere a gripei noi a crescut în ultimele zile, iar spitalele trebuie să intre în carantină.
La farmacia 'Iliria' din municipiul Bistriţa, cele 50 de măşti rămase pe stoc au fost epuizate la primele ore ale dimineţii. De asemenea, s-au vândut cinci vaccinuri antigripale, dar şi multe medicamente care să prevină această boală.

'Lumea este impacientată, se sperie şi cumpără antigripale şi măşti, pentru a se feri de această boală. În schimb, ar trebui să consume cât mai multă vitamina C', este de părere farmacistul Titu Ţucui.

La farmacia 'Hygieia', cea mai mare parte a clienţilor de marţi a fost reprezentată de persoanele cu diabet, care, fiind extrem de expuse la gripă, au ţinut să îşi asigure medicamentaţia necesară, în cazul în care vor contacta acest virus.

Potrivit site-ului Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Bistriţa-Năsăud, vânzările de medicamente gratuite şi compensate de marţi au depăşit 212.000 de lei, ceea ce reprezintă aproape o zecime din valoarea orientativă estimată pentru consumul din luna noiembrie.

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud a primit, în acest an, 123.000 de lei pentru achiziţionarea de vaccinuri antigripale, care să fie distribuite gratuit, dar procedurile de licitaţie încă nu sunt încheiate.

Şeful ASP, Anca Andriţoiu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că banii ajung doar pentru circa 12.000 de doze din cele peste 20.000 cerute, dar se va încerca realocarea unor bani din fondurile proprii, pentru a se acoperi întregul necesar.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, nu a fost raportat niciun caz de gripă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Bărbat cu diabet, infectat cu virusul gripei noi Un bărbat de 40 de ani din municipiul Bistriţa a fost diagnosticat cu gripă nouă în ultimele 24 de ore, la o săptămână după ce acesta a fost internat la secţia infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Bistriţa cu simptome ale acestei boli.
Bistriţa-Năsăud: Gravidă diagnosticată cu gripă nouă O tânără de 25 de ani din municipiul Bistriţa, însărcinată în luna a patra, a fost diagnosticată cu gripă nouă, aceasta fiind externată cu o zi înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 60 de persoane au votat la spital, în arest sau penitenciar în municipiul Bistriţa Aproximativ 60 de persoane cu domiciliul în municipiul Bistriţa, care fie se află internate în spital, fie sunt arestate ori încarcerate la Penitenciar, au decis să îşi exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor locale de duminică, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Biroul Electoral Municipal...
Bistriţa-Năsăud: Un bebeluş de nouă luni, printre răniţii în deflagraţia produsă într-un bloc din Bistriţa Un bebeluş în vârstă de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în deflagraţia produsă în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc din municipiul Bistriţa, acesta ajungând la spital cu contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară, potrivit comunicatului remis...
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Un mort şi peste 3.300 de pacienţi cu viroze respiratorii Un bărbat de 58 de ani din municipiul Bistriţa a murit în urma unei pneumonii virale, iar alte peste 3.300 de persoane s-au îmbolnăvit cu diverse forme de viroze respiratorii în săptămâna 27 februarie - 4 martie, conform datelor afişate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.