Cele mai citite
 


Olt: Vaccinarea antigripală de sezon va începe joi
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea antigripală va putea începe de joi în judeţul Olt, deoarece miercuri vor ajunge dozele de vaccin antigripal în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Directorul adjunct al DSP Olt, epidemiologul Marinela Madan, a declarat că 'mâine, miercuri, vor ajunge în depozitele noastre 20.000 de doze de vaccin antigripal şi ele vor putea fi ridicate de medici începând de joi dimineaţa şi prin urmare de joi se poate începe şi vaccinarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire'. Madan a explicat că numărul de doze de vaccin este de numai 20.000 faţă de anul trecut când au fost achiziţionate şi distribuite 70.000 pentru că ele au fost achiziţionate în limita sumei de 200.000 de lei alocată de ministerul de resort şi la preţul de 10 lei doza de vaccin, preţ recomandat de minister.

Vaccinarea se va face prin cabinetele medicilor de familie şi prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

În judeţul Olt nu există deocamdată cazuri de gripă nici de tipul obişnuit nici de gripă nouă, dar în opinia Marinelei Madan 'nu este exclus ca în următoarele zile şi săptămâni să avem cazuri pentru că în judeţul vecin, Doljul au apărut deja mai multe cazuri de gripă nouă. Eu cred că nu putem fi ocoliţi de gripă'.

Reprezentantul DSP Olt a mai spus că în privinţa virozelor respiratorii obişnuite în acest sezon în judeţ numărul cazurilor se încadrează în limitele normale, specifice pentru această perioadă şi este posibilă o creştere a numărului de îmbolnăviri şi aceasta normală pentru sezonul rece.

În cazul în care ar apărea cazuri de gripă nouă în judeţ ele ar putea fi tratate la spitalele din Slatina şi Caracal, unde există saloane pregătite deja, cu o capacitate totală de 17 paturi. În cazul în care numărul îmbolnărivirilor ar fi mai mare, pacienţii ar putea fi spitalizaţi la secţiile ATI din Slatina şi Caracal, cu o capacitate de peste 70 de paturi.

În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost limitat accesul, la fel ca şi în restul spitalelor din judeţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Teleorman: Aproximativ 6% din cantitatea de vaccin antigripal solicitată ajunge în judeţ în prima tranşă Prima tranşă de doze de vaccin antigripal ajunge marţi în judeţul Teleorman, potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Luminiţa Dumitraşcu, tranşa însumând aproximativ 6% din cantitatea solicitată.