Cele mai citite
 


Alba: Peste 140 de internări din cauza infecţiilor respiratorii şi a pneumoniei
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 140 de persoane din Alba au necesitat spitalizare din cauza infecţiilor respiratorii şi a pneumoniei, numărul total al bolilor de sezon ridicându-se la aproape 1.740, se arată într-un comunicat dat, marţi, publicităţii, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Faţă de săptămâna anterioară, numărul celor diagnosticaţi cu infecţii ale căilor respiratorii superioare a crescut de la 1.419 la 1.455, respectiv de la 48 la 70 de internări.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor cu diagnosticul de pneumonie, acestea au crescut doar cu opt cazuri, de la 271 la 279. Au fost înregistrate 72 de spitalizări, cu aproape 20 mai mult decât în săptămâna anterioară.

Nu s-a semnalat niciun caz de gripă.

Din cauza gripei noi semnalate în ţară, în toate spitalele din judeţ au fost impuse măsuri de carantină, a subliniat directorul DSP Alba, Mircea Lămurean. Până marţi, în Alba nu a fost înregistrat nici un caz de suspiciune sau de infectare cu virusul A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Afecţiunile respiratorii, în scădere Monitorizarea afecţiunilor respiratorii la nivelul judeţului Alba în ultima săptămână relevă faptul că numărul afecţiunilor respiratorii a scăzut comparativ cu săptămâna precedentă, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Alba: Fără gripă sezonieră În judeţul Alba nu a fost înregistrat în acest sezon niciun caz de gripă sezonieră, ca de altfel nici în ultimii doi ani, iar numărul afecţiunilor respiratorii se încadrează în limitele prognozate pentru această perioadă.
Alba:DSP nu a intrat încă în posesia rezultatului necropsiei fetiţei decedate după ce s-a înţepat într-un cui Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba nu a finalizat încă ancheta epidemiologică în cazul minorei aflată în plasament maternal care a decedat, la începutul lunii august, după ce s-a înţepat într-un cui, deoarece nu a intrat încă în posesia rezultatului necropsiei efectuată la Institutul de Medicină...
Alba: Scădere considerabilă a cazurilor de afecţiuni respiratorii Numărul cazurilor de afecţiuni respiratorii a scăzut cu aproape două treimi în judeţul Alba comparativ cu prima jumătate a lunii decembrie, respectiv de la aproape 3.000 la peste 1.100 în prezent.
Alba: Dosar penal deschis în cazul unei fetiţe ce a murit în urma înţepării într-un cui Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba cercetează împrejurările în care o fetiţă de 11 ani, aflată în plasament maternal, a murit la câteva zile după ce s-a înţepat accidental în picior într-un cui, minora fiind tratată anterior decesului în patru spitale.
Alba: Nicio doză de vaccin hexavalent în depozitul DSP; peste 1.500 de copii nevaccinaţi Direcţia de Sănătate Publică Alba nu mai are în stoc nicio doză de vaccin hexavalent, peste 1.500 de copii rămânând nevaccinaţi, potrivit informaţiilor furnizate marţi AGERPRES de către DSP.