Cele mai citite
 


Constanţa: Cadrele medicale ameninţă cu proteste
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva mii de cadre medicale din sindicatul Sanitas Constanţa ameninţă cu protestele, printre care acţionarea în instanţă a unităţilor medicale unde acestea lucrează, dacă Guvernul nu va asigura banii necesari plăţii salariilor până la sfârşitul acestui an.
Sindicaliştii vor să declanşeze acţiunile de protest în condiţiile în care guvernanţii nu vor finanţa, până la sfârşitul lunii în curs, sistemul sanitar.

Liderul Sanitas Constanţa, Nicolae Manea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că salariaţii unităţilor sanitare se tem că nu-şi vor mai primi salariile, din moment ce, 'prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind creditele de angajament emisă luna trecută, a venit repartiţia pe fiecare Casă Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar banii, efectiv, nu au venit'.

'Actualele bugete pe care le au spitalele nu au sumele necesare pentru drepturile salariale. Nu mai vorbim de medicamente, de materiale sanitare, pentru că situaţia este jalnică, bate acelaşi vânt cam peste toate spitalele din judeţ şi din întreaga ţară', a afirmat preşedintele de sindicat.

El susţine că, în prezent, se strâng semnături pentru declanşarea acţiunilor de protest în cazul în care sistemul sanitar nu va fi finanţat cu banii necesari desfăşurării activităţii până la sfârşitul anului 2009.

Potrivit lui Nicolae Manea, 'prin recenta OUG privind creditele de angajament, unităţile sanitare pot lua medicamente şi materiale sanitare pe credite garantate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cu planul de execuţie bugetară pe 2010, trebuind să fie alocaţi banii pentru drepturile salariale'.

Din Sanitas Constanţa fac parte peste 3.600 de membri de sindicat, personal din toate unităţile sanitare, de ocrotire şi asistenţă socială din judeţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Harghita: Protest spontan la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au declanşat, luni, un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit al 13-lea salariu pe anul 2009.
Directorul SJU Tulcea, Iosif Roşca: Este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere medicamente Filiala teritorială a Sanitas ameninţă că va da în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, dacă nu se acordă toate drepturile salariaţilor, inclusiv tichetele de masă, iar conducerea unităţii susţine că în condiţiile financiare actuale este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere singuri...