Cele mai citite
 


Raed Arafat: Criza de medici de urgenţă, rezolvată în următorii ani
joi, 22 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Criza medicilor de urgenţă se va rezolva, în următorii ani, deoarece, în prezent, sunt în pregătire aproape 400 de rezidenţi, a declarat, pentru AGERPRES, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat cu ocazia unei vizite efectuate, miercuri noaptea, la Centrul SMURD Buzău. (Sursa: Agerpres)

"Este normal când un sistem este în creştere să ai lipsă de medici în prima fază. (...) Un număr mic de medici de urgenţă au plecat în străinătate, unii dintre ei s-au întors, cel puţin în Mureş ştiu doi care s-au întors, problema e că sistemul nu a atins numărul de medici necesari", a explicat Raed Arafat.

În opinia lui, salarizarea în sistemul de urgenţă a fost rezolvată onorabil: "În 2008 s-a trecut la o categorie de salarizare şi de sporuri de 50 până la 100%. Asta nu mai este o problemă la momentul actual, mai ales în momentul crizei economice nu putem să ne aşteptăm la creşteri salariale în plus faţă de ceea ce s-a făcut anul trecut".
Subsecretarul de stat a subliniat că problemele principale sunt, în acest moment, organizarea sistemului, creşterea capacităţii şi a modului său de acţiune. AGERPRES/(Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă trebuie să fie integrat total, pentru eficienţă şi management performant Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat, vineri, la Băile Felix, că sistemul de urgenţă trebuie să fie total integrat, modelul românesc având nevoie de dezvoltare şi întărire.
Raed Arafat: Va fi continuată reforma în sistemul de Urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este convins că actualul ministrul Ion Bazac va continua reforma în sistemul sanitar. (Sursa: Agerpres)
Mureş: La 20 de ani de la înfiinţare, SMURD se confruntă cu o lipsă acută de personal La împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), la Târgu Mureş, cea mai mare problemă rămâne lipsa de personal, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, dr. Cristian Boeriu, medic şef UPU-SMURD.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bihor, întotdeauna în avangardă Sistemul de urgenţă de Bihor este cunoscut că a fost întotdeauna în avangardă, fiind primul judeţ care a preluat modelul SMURD, după Târgu Mureş, a declarat vineri, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la inaugurarea noului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă...
Dr. Raed Arafat: Din noiembrie, SMURD va deveni operaţional în toate judeţele ţării Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Buzău, că până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi deschise servicii SMURD în toate judeţele ţării.
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.